IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ABT представи първото в света хибридно суперкомби (ВИДЕО)

Тунинг-версията на Audi RS6 разполага с 1005 к.с. и вдига над 300 км/ч

ABT представи първото в света хибридно суперкомби (ВИДЕО)

Германското ателие ABT Sportsline разкри първото в света хибридно суперкомби Audi RS6. В основата на машината е доработен от ABT автомобил, който е получил подобрения в аеродинамиката и електромотор с блок акумулатори.

ABT представи първото в света хибридно суперкомби (ВИДЕО)

Мощността на хибридната система, в която влизат 4,0-литров битурбо V8, електромотор, съединен с кардановия вал и батерии с капацитет 14,6 кВт/ч, е 1005 к.с. и 1291 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч. От 100 км/ч до 300 км/ч суперкомбито ускорява за 10 секунди.

ABT представи първото в света хибридно суперкомби (ВИДЕО)

За сравнение, най-мощното Audi RS6, доработено от ABT, разполага със 735 к.с. и 920 Нм въртящ момент. Той развива 100 км/ч от място а 3,4 секунди, но максималната му скорост е малко по-висока – 320 км/ч.

ABT представи първото в света хибридно суперкомби (ВИДЕО)

Доработката на ателието включва нова предна броня, заден спойлер, странични прагове, както и специални 21-цолови джанти Sport GR, които по-рано видяхме на ABT RS6+ Phoenix – автомобил, създаден от шведския скиор Йон Йолсон.



За съжаление, RS-E е само прототип и няма да се произвежда. Идеята на собственика на ателието Ханс-Юрген Абт и на сина му Даниел е да експериментират с хибридните технологии.

Снимка и видео: ABT
 

Тагове: abt audi rs6
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    3 секунди до 100, още 3 до 200, още 3 до 300... Мечтая да изпитам подобно ускорение в живота си! :)
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре, че казах един майтап за котките и кюнците на Хонда, че да ги повтаряте и да ги ползвате срещу нас. На Ауди поне са оригиналните, хората не са взели кюнците от печката на баба си.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да оставим факта, че пак някакви шменти капели са изкарали, като характеристики, но защо трябваше да е толкова грозен този снегорин?!Единственото хубаво нещо са големите кюнци отзад. В тях ще могат уличните котки да са на завет и да отглеждат малките си. Мислят хората за бездомните животни. Ако мислеха така и за хората и да не лъжат в емисиите щяха да са супер.
  • #4
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Скука.
  • #3
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Мощността на хибридната система, в която влизат 4,0-литров битурбо V8, електромотор, съединен с кардановия вал и батерии с капацитет 14,6 кВт/ч, е 1005 к.с. и 1291 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч.Аха, същото като и без да е хибрид.Типично за Алуди.
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А хиперкомби кога ще направят?Какво се излагат с някакви обикновени суперкомбита?
  • #1
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    С багажник пълен с акумулатори може и да се балансира по някакъв начин мотора, монтиран на предната броня. Ама ква е файдата от такова комби - не се знае.