IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа каква ще е електрическата суперкола на бъдещето

Машината е вдъхновена от състезателен автомобил от преди век

Mercedes показа каква ще е електрическата суперкола на бъдещето

Германският производител Mercedes-Benz потвърди намеренията си да пусне електрическа суперкола, като показа скулптура, даваща представа за външния вид на машината. Готовият прототип ще бъде показана на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч през лятото.

Mercedes показа каква ще е електрическата суперкола

Автомобилът е с едно място, като засега е известен с работното название Aesthetics Progressive Luxury. Той е вдъхновен от превърналите се в легеда състезателни коли на Mercedes-Benz от 30-те години на миналия век и най-вече от модела Mercedes-Benz W125. С тази машина през 1938 г. Рудолф Карачиола развива 428 км/ч на аутобана между Франкфурт и Дармщад.

Очаква се Aesthetics Progressive Luxury да получи задвижващ агрегат, който да бъде по-мощен от този суперколата Mercedes-Benz SLS E-Cell. Този автомобил бе оборудван с 4 електромотора със сумарна мощност 750 к.с. Благодарение на батериите с капацитет 60 кВт/ч, пробегът е близо 500 км.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz
0 от 500