IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трети рекорд за Honda Civic Type R

Световният шампион в LMP2 Бертран Багет покори "Спа"

Трети рекорд за Honda Civic Type R

Новият Honda Civic Type R подобри още един рекорд – за най-бърз автомобил с предно предаване на белгийската писта „Спа”. Това е третото рекордно постижение за японския хотхеч след рекордите на „Маникур” и „Нюрбургринг”.

Трети рекорд за Honda Civic Type R

Този път зад волана на Honda-та седна световния шампион в клас LMP2 в състезанията за издръжливост Бертран Багет, който постигна време от 2.53,72 минути на трасето в Ардените. Тези рекордни постижения са част от кампанията на Honda за подобряване времената за автомобили с предно предаване на някои от най-известните писти в Европа, като на всяко трасе компанията използва различен пилот, който се състезава за марката.

Трети рекорд за Honda Civic Type R

На „Маникур” рекордът постави Естебан Герери, който кара за Honda в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR), а на Северната дъга на „Нюрбургринг” през април миналата година беше даден стартът на инициативата.

Очаква се следващите рекордни опити на Type R да са на „Силвърстоун” и „Ещорил”, като в програмата ще бъдат включени още писти, а в групата пилоти е и световният шампион за 2009 година Дженсън Бътън.

Тагове: honda civic type r
0 от 500