IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще прави нови бензинови двигатели за PSA

Следващото поколение мотори ще дебютира през 2022 г.

Opel ще прави нови бензинови двигатели за PSA

С покупката на Opel миналата година PSA сложи ръка и на инженерния център на германската марка в Рюселхайм – един от най-големите и важни изследователски центрове в европейската автомобилна индустрия.

Opel ще създаде нови бензинови двигатели за PSA

И специалистите в този център вече получиха първата си сериозна задача от PSA – Opel ще създаде следващото поколение 4-цилиндрови бензинови двигатели на новия конгломерат, които ще се използват при моделите на Peugeot, Citroen, DS, Opel и Vauxhall.

От компанията потвърдиха, че развитието на семейството двигатели вече е започнало, като се очаква пазарната им премиера да е през 2022 година и те ще са предназначени за пазарите в Европа, Китай и Северна Америка. Добавянето на Северна Америка в този списък стана факт по-рано тази година, тъй като Peugeot и Citroen планират завръщане на американския пазар, който френските марки напуснаха в началото на 90-те години на миналия век.

Засега се знае, че новото поколение бензинови мотори ще бъде използвано в хибридни системи за задвижване, които ще се предлагат и от петте марки на PSA.

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Опел никога не е претендирал да бъде кой-знае каква марка, но за БГ пазара си бяха добри. Прилично качество на прилична цена. Все-пак, не всички сме милионери.Дано да спазят традицията и да създадат относително евтин двигател с прилична цена за поддръжка и относително добра здравина.