IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли първият Cayenne да стане колекционерска рядкост?

Според експерти, само една версия на популярния SUV има шансове за това

Може ли първият Cayenne да стане колекционерска рядкост?

Сериозна част от анализаторите на пазара на класически и колекционерски автомобили в Щатите посочиха първото поколение на Porsche Cayenne като фаворит за инвестиция на купувачите, които търсят кола, която да карат всеки ден и в същото време да станат свидетели на вдигането на цената й след години.

Първият Cayenne ще е колекционерска рядкост?

Първият SUV в историята на Porsche завинаги ще има особена стойност за феновете на марката, но дори в Щатите моделът е определен като „масов луксозен SUV”, т.е не е безспорна колекционерска рядкост. Това е така, но има и едно приятно изключение. Няколко години поред от Porsche предлагат първото поколение на Cayenne с механична трансмисия – точно този вариант има шанс да се превърне в колекционерска рядкост. При това не всички коли от тази модификация.

Първият Cayenne ще е колекционерска рядкост?

Тази версия е била предназначена за най-верните фенове на марката, а освен това най-мощните варианти Turbo и Turbo S никога не са се предлагали с механична трансмисия.

Накратко, три версии на Cayenne са се предлагали с механична трансмисия, но според специалистите по класически автомобили само една от тях има потенциал за инвестиция – за моделната 2008 година Porsche лансира Cayenne GTS с 6-степенна механична трансмисия и с 4,8-литров V8 мотор с мощност 405 конски сили.

Един ден точно този вариант на популярния модел ще е класика. А може би не.

Тагове: porsche cayenne cayenne gts
0 от 500