IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Kia стъпва на пазара след година

Бъдещият модел ще се казва Tusker и ще е само с предно предаване

Новият кросоувър на Kia стъпва на пазара след година

Компанията Kia обяви, че най-достъпният като цена кросоувър на марката ще се появи на пазара през лятото на 2019 г. В основата на автомобила е концептуалният модел SP, показан на автосалона в Ню Делхи по-рано тази пролет.

Новият кросоувър на Kia стъпва на пазара след година

Кросоувърът е изграден на платформата, използвана за Hyundai Creta, който не се предлага в Европа и Северна Америка, но бързо натрупа популярност на пазарите в Азия и Русия. Моделът на Kia също ще бъде предназначен за тях, като ще се произвежда в завода в индийския град Анантапур.

Според информациите, серийната версия на модела ще се казва Tusker. Машината ще получи светодиодна главна оптика, задни светлини, съединени с линия, предпазни елементи от пластмаса, разширени калници и решетка в стила на последното поколение на Sportage.

Новият кросоувър на Kia стъпва на пазара след година

Гамата двигатели на кросоувъра ще включва 1,6-литров турбодизел с 90 к.с., както и 1,6-литров бензинов атмосферен мотор със 123 к.с. Скоростните кутии са 6-степенни – механична и автомат. Задвижването ще е само към предните колела.

Снимки: Kia

Тагове: suv kia sp tusker
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те киите никак не са евтини. По-скъпи са от Опел и Форд. Да не говорим за Хюндай, минаха по цени Фолксваген. Но интрресно, вече са 4- ти пфоизводител в света (бяха 6-ти за 2017). Минаха Форд и GM.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти неслучайно не си завършил осми клас. Я пак прочети какво ти пиша и какво отговаряш.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Въпроса добре си го постави, ако Голфа беше евтин, а КИЯта скъпа щеше да е лесно. Та защо като толкова не са доволни го купуват, вместо Кия от която са супер доволни, че е и по-евтина? Дишай, издишай, мисли. ;)
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като гледам, ти се самоубеждаваш. На 18-то място,.. хипотезата ти сериозно издиша. Обратното също е вярно. Голфа е най-купуван, а собствениците му не го харесват. Никога не е достигал дори средното ниво на надеждност, да не говорим за топ 5. Защо го купуват тогава? Хайде, напъни си баката, да си измислиш причина. Но преди това сам си повярвай.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нормално Голф е продаден в много по-голям тираж от Кията. Собствениците на КИЯ имат нужда да се самоубеждават в собствения си избор и за това са толкова надъхани. Англия е пазар доминиран от две марки обаче, Форд и Воксхол... защо ли като Кията е уж толкова хубава?
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да се чудиш! Я Англия най-доволни от Пежо и КИА. Фолксваген са на 18-то място. А уж Голфа многпо го купували. И Голф печели приза за "най-купуван талаш".http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/34619-nai-dobrite-koli-spored-anglichanite-1-peugeot-2-kia-3-alfa-romeo/
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    :)))) ( преди 5 години )
    Дебел Capture, с муцуна на Kodiak и обилно кичозен хром, за хорската радост :))))
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Минванчетата станаха по-некомфортни, по-харчещи и с по-скъпи гуми...