IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия загуби половин милиард евро заради дизеловите скандали

Сметките на Търговската палата показват щетите върху немската икономика

Германия загуби половин милиард евро заради дизеловите скандали

Германската Търговска палата (DIHK) пресметна загубите, нанесени на икономиката на държавата от скандалите с манипулираните дизелови двигатели на немските автомобилния производители.

Германия загуби половин милиард евро заради дизеловите скандали

Изчисленията показват, че скандалът е засегнал не само големите компании и промишлеността на страната, но също така средния и малкия бизнес. Загубите са причинени от неизползването на дизеловите автомобили, както и от намаляването на тяхната стойност.

Според изчисленията на DIHK, загубите на икономиката до момента превишават половин милиард евро. Цифрата беше съобщена само часове, след като прокуратурата в Мюнхен обискира дома на шефа на Audi AG – Руперт Щадлер, който е обвинен в укриване на даннни, свързани с дизеловите скандали.

Към момента властите в Германия разследват повече от 20 души, като всички са заемали ръководни постове във Volkswagen AG. Срещу част от тях са повдигнати и официални обвинения.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И на снимката бензинова резачка пали гуми. Точно по темата за дизелите е
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че дизела не е особено добре не. Но има разлика между дизел с еко оборудване такъв без. Колата ми живее в подземен гараж и половината комшии карат нафтови печки. Но когато излиат 2-3 стари не се диша след тях. Останалите които са по-нови и вероятно без рязана филтри не се усещат. В БГ я има 10% от авто парка да е дизели на под 200к км я не на които да се надяваш всичко да им е ок. Всичко останало бълва сажди на поразия
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ваги-нал,Ти ще се спреш ли с тези простотии, че някой им е виновен на швабите затова, че са лъгали и мамили. Някой дойде нарочно да им сложи софтуера в колите ли бе шиле? И нали са много чисти и безвредни що тогава не могат да покрият еко нормите без шмекерлъци. Другите могат само те не могат. И ти дори ги оправдаваш и им се кефиш. Голям *** трябва да си наистина за да си на такава позиция. Всеки ден ги гледам как пушат. И нови и стари. Всички пушат. Новите алудита също. Закривай!
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ти някога стоял ли си на кръстовище зад дизелов автомобил няма значение технология марка или година не се диша а диелгейт го предизвика оная дърта лисица фери пиех
  • #7
    2 rate up comment 9 rate down comment
    до фермера ( преди 5 години )
    кое е по-токсично?да изгориш 5 литра гориво или 25 литра?Виждал ли си какво прави бензинов камион с горивото?Почти докарва 1 към 1 разход.Чак нова физика откри.
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    fermera ( преди 5 години )
    Те и за това правиха тестове с маймуни и хора.Фолксваген срещу V8 и се оказ че дизела е по токсичен.Чиста физика-въздуха съдържа 60%азот който изгаря при висока компресия.18/1 срещу 8/1.Може да се неутрализира ама е скъпо и не върви и затова повечето ги орязват тези системи.
  • #5
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Цялата работа е че американците не могат да правят дизели и затва раздухаха всичко.Виждали сте американски дизел,нали?6 или 8 цилиндъра горе-долу рабптен обем по литър на цилиндър отзад пуши като комините на параход с въглища.Е според техните изследвания това е чисто.Дизелът на Мерцедес или Ауди дето не можеш да го чуеш дори като прелита край теб нещо като свистене и съскане се чува а машината вече е над 100 км/ч и дори в затворен гараж и работещ двигател човек не се задушава -те са вредните.
  • #4
    16 rate up comment 5 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Тънко им излиза даже - като сметнеш ползите и печалбите, с които са се нагушили, отървавайки се от скъпи инвестиции в постигането на стандартите.А Тинтирито не го жалете - той сигурно сутрин за закуска отива долу на светофара да мирише ауспусите на немската дизелова продукция и затова е толкова неадекватен...
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Славе ( преди 5 години )
    Току-що си го преместих в диагоналния крачол.
  • #2
    20 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Някой да ги би да мамят? Не нали?Що реват сега? Никой насила не ги е карал да правят шмекерии. Да си сърбат сега каквото са си надробили.