IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия загуби половин милиард евро заради дизеловите скандали

Сметките на Търговската палата показват щетите върху немската икономика

Германия загуби половин милиард евро заради дизеловите скандали

Германската Търговска палата (DIHK) пресметна загубите, нанесени на икономиката на държавата от скандалите с манипулираните дизелови двигатели на немските автомобилния производители.

Германия загуби половин милиард евро заради дизеловите скандали

Изчисленията показват, че скандалът е засегнал не само големите компании и промишлеността на страната, но също така средния и малкия бизнес. Загубите са причинени от неизползването на дизеловите автомобили, както и от намаляването на тяхната стойност.

Според изчисленията на DIHK, загубите на икономиката до момента превишават половин милиард евро. Цифрата беше съобщена само часове, след като прокуратурата в Мюнхен обискира дома на шефа на Audi AG – Руперт Щадлер, който е обвинен в укриване на даннни, свързани с дизеловите скандали.

Към момента властите в Германия разследват повече от 20 души, като всички са заемали ръководни постове във Volkswagen AG. Срещу част от тях са повдигнати и официални обвинения.

Снимка: Autonews

0 от 500