IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Тези автомобили вече са на възраст, но продължават да правят впечатление

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Искате да притежавате автомобил, с които да правите впечатление на околните, но не можете да си позволите чисто нова машина от премиум-марка, защото бюджетът ви е ограничен. Разполагате с около 25 000 лв., които сте готови да похарчите, но се чудите какво да изберете. Ето 8 забележителни автомобила на старо, вместващи се в тази сума.

Maserati Quattroporte

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Ако си падате по нестандартните неща, то се нуждаете от автомобил от легендарна марка, на чиято емблема е поставен тризъбец. Както сигурно се досещате, става дума за Maserati Quattroporte.

Срещу 25 000 лв. получавате произведена през 2004-2006 г. кола с 4,2-литров V8 двигател с мощност 400 к.с. и роботизирана скоростна кутия. Факт е, че въпреки луксозния си статут, моделите на Maserati са доста капризни, но кой е казал, че ще бъде лесно?

Mercedes-Benz CL

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Германски изтребител за комфортно пътуване по аутобан – така определят този автомобил. За 25 000 лв. можете да станете собственик на C216 (2006-2010 г.) във  модификация CL500 с 5,5-литров V8, развиващ 388 к.с.

Това е купе с твърд покрив, което балансира на границата между елегантността и грубата сила. Впрочем, името CL вече не се използва – след появата сегашното купе S-Class моделът вече се казва S-Class Coupe.

Mercedes-Benz SL

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Махате покрива и пътувате под лятното слънце, като се наслаждавате на шума, издаван от мощния двигател – това е мечтата на всеки, който има бензин в кръвта. Тази мечта става действителност с този роудстър със свалящ се твърд покрив. В бюджета ви спокойно се вмества автомобил с вътрешнозаводски индекс R230 (2001-2006 г).

Възрастта на тази машина не е голям проблем, тъй като роудстърите от този период се отличават с много ндежден двигател – 5,0-литров V8 с 306 к.с. Собствениците на колата са много доволни и от 5-степеннния автомат.

BMW 6-Series

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

За 25 000 лв. можете да си купите и този баварски гран-турер с индекс E63. Автомобилът също е произведен преди повече от 10 години, но не е загубил начина, по който въздейства на хората, особено ако бъде в черен цвят.

Произведената през 2007 г. модификация разполага и с впечатляващ двигател, с който да се чувствате като господар на пътя. Това е 4,8-литров V8, развиващ мощност от 367 к.с. 

BMW 8-Series

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Баварската „шестица” е чудесна, но компанията предлага автомобил, на чийто фон E63 направо бледнее. Дори легендарният Mercedes-Benz SL R129 някак си се губи в компанията на купето 8-Series, произвеждано през 90-те години и превърнало се в един от най-желаните автомобили на BMW.

Това е една от най-харизматичните коли в историята. Създадена е преди четвърт век, но си струва напълно парите. За съжаление, трудно се намира, но все пак е възможно. За вашите пари можете да се сдобиете с 5,0-литров V12 мотор с 300 к.с.

Porsche Boxster


8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

„Карам Porsche” е една от фразите, която ще отвори много врати пред вас. При това не става дума за Cayenne, въпреки че за 25 000 лв. можете да се сдобиете и с този модел. В случая говорим за първото поколение на  Boxster.

Колата разполага със средно разположен 2,7-литров атмосферен „боксер” и свалящ се покрив. Предимството на тези коли е, че заради спецификата им (могат да се карат само при хубаво време) имат по-малък пробег – най-често под 100 000 км.

Jaguar XK

8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Британските автомобили винаги са били ефектни. Красотата обаче струва пари. За 25 000 лв. изборът не е особено голям, но с малко пазарене можете да се сдобиете с една наистина потресаваща машина - Jaguar XK, произведена през периода 1996-2006 г.

Нейният грациозен и аристократичен силует напълно съответства на марката, а салонът е направо изумителен с многото кожа и скъпо дърво. Прибавете 4,0-литров V8 двигател с мощност 290 к.с. или агрегат с механичен компресор, който развива 400 к.с., и получавате една наистина забележителна комбинация.

Lexus SC


8 коли на цена до 25 000 лв., с които ще изглеждате забележително

Един доста специфичен автомобил, чиято последно поколение се произвеждаше през периода 2001-2010 г. За разлика от своя предшественик, който представляваше чисто купе, сега вече има кабриолет с твърд покрив.

В арсенала на тази впечатляваща кола влизат шаси със задно предаване и 4,3-лиров двигател V8 3UZ-FE, развивваш 290 к.с. Моторът е  добре известен, тъй като се поставя и на седана LS.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #6
    34 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Аз изглеждам забележително и без автомобил!А това, че на някой му трябва автомобил да го забележат - лошо за него!!!Автомобила трябва да е за собствено удоволствие!
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Производителите на такива автомобили не ги интересува дълготрайността. Тяхната клиентела днес вади 100+ хил за топ кола и след 3-4 години като дойде новия модел, ще е склонна да изхвъли стария, за да кара отново топ. Та много ме радва като някой каже че взима 10 годишна е-класа или нещо такова защото е по-надеждна. Да кажем че лексуса сигурно ще е по-добре от останалите и пак няма да е евтин -това не са коли които да водиш в квартален сервиз, а в официалния дори за толкова стар ще те одерат
  • #4
    13 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пълни гробници. Страшно забележително е 20 годишно Мазерати с китайски ксенон.
  • #3
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Прав си по принцип, но не на 100%!Специално за Лексуса нямаш никаква скъпа поддръжка, нито някакви ремонти да правиш. Много здрав автомобил. Иазключително здрав. Двигателят е класа и търпи зверски тунинг. Мой познат си внесе такава от САЩ преди 10-тина години. С малко доработки е направи 600 к.с. Оре асфалта направо. Освен гориво и консумативи тази кола не иска нищо друго. И трябва да се има предвид, че под 10/100 разхода на гориво не пада както и да е караш, което все пак е нормално за 8-мак
  • #2
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Съгласен ( преди 5 години )
    Всичките изброени горе искат да имаш дълбок джоб и добър майстор. Особено екзотики като ХК
  • #1
    39 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ...но не можете да си позволите чисто нова машина от премиум-марка, защото бюджетът ви е ограничен...Значи не нямаш пари да караш подобен автомобил. Нека не се заблуждаваме, никоя от тези коли не е евтина за обслужване и поддръжка. Освен ако не искаш след 2-3 години да тропа и да дрънка на умирачка. Това са по-скоро хоби коли - имаш един сериозен автомобил за ежедневно ползване. И купуваш една такава да се радваш. А това си е доста скъпо хоби