IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Lamborghini ще бъде GT

Четвъртият модел на италианците трябва да е готов до 2024 г.

Следващото Lamborghini ще бъде GT

Италианският производител на спортни коли Lamborghini ще разшири гамата си с включването на четвърти модел. Той ще представлява автомобил от клас Gran Turusmo с 4 места, обяви прездидентът на компанията Стефано Доменикали пред журналисти.

Следващото Lamborghini ще бъде GT

Шефът на марката не разкри подробности за платформата, на която ще бъде изграден новият модел, но все пак уточни, че не става дума за електромобил. Машината ще получи система за задвижване на четирите колела, като трябва да бъде готова за серийно производство през 2024 г.

На автосалона в Париж през 2014 г. италианците представиха хибридното купе със задно предаване Asterion (на снимките). Автомобилът получи агрегат, в който влизат 5,2-литров V10 и 3 електромотора. Общата мощност на системата е 910 к.с., като се очаква именно този вариант да бъде използван за бъдещото Gran Turismo.

За последно Lamborghini произвежда серийно Gran Turismo преди 50 години. Това е моделът 400GT, който използва схемата 2+2 места и е с предно разположен двигател. Машината разчиташе на атмосферен 3,9-литров двигател с 320 к.с.

Следващото Lamborghini ще бъде GT

Като основни конкуренти на бъдещия модел са Ferrari Portofino и GTC4Lusso, които също са с две врати. Според информациите, в Lamborghini обаче се целят и в германския лифтбек Porsche Panamera.

Снимки: Lamborghini

Тагове: gran turismo lamborghini
0 от 500