IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA тества кросоувъри в пустинята Мохаве

Изпитания се провеждат и в тунел, където температурата достига 53 градуса

KIA тества кросоувъри в пустинята Мохаве

Представители на корейския автомобилен производител KIA разказаха какво се случва на тестовете на моделите й в пустинята Мохаве. По време на изпитанията при екстремни условия са били проверени няколко кросоувъра, чийто дебют се очаква съвсем скоро.

KIA тества кросоувъри в пустинята Мохаве

Изпитателният център на KIA се намира недалеч от Лос Анджелис.  Експертите на компанията посочват, че на тестове се подлагат всички компоненти на автомобилите, като се започне от окачването и се  завърши с двигателя. Такива проверки осигуряват водеща роля на компанията в рейтингите за надеждността на автомобилите.

Тестовият полигон е разположен на площ от около 17 000 дка и включва три отделни писти, предназначени за постепенен тест драйв. Отделни кросоувъри се изпращат в пустинята Мохаве, където се тестват техните офроуд качества, при температура на въздуха от над 42 градуса.

KIA тества кросоувъри в пустинята Мохаве

Освен това експертите използват специално устройство, което определя устойчивостта на превозните средства към външни влияния. То струва 2 млн. долара и всяка минута изпраща информация в централата на KIA в Корея. Устройството представлява тунел, натъпкан с всевъзможни сензори и кабели. В него температурата на въздуха достига 53 градуса, а вентилаторите са в постоянно движение. Един от експертите на компанията посочва, че благодарение на такива тестове е възможно да се предскаже какво ще се случи с автомобила по време на дълги години употреба.

Снимки: KIA

Тагове: kia
0 от 500