fallback

Porsche спря работа в Европа

Компанията не може да покрие новите екологични стандарти

Германският производител Porsche е бил принуден да спре продажбите на свои автомобили в Европа, тъй като не успява да покрие новите екологични стандарти, влизащи в сила през тази година. Това съобщи немското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung, като засега няма официално потвърждение от страна на компанията.Според информациите, става дума за новите нива на вредни емисии. Засега от Porsche не могат да адаптират своите автомобили към изискванията. В момента на немския сайт на компанията не работи конфигураторът за нови коли. При опит да се възползват от него, на клиентите се съобщава, че трябва да изчакат, като могат да разгледат вече произведени автомобили.Различни източници твърдят, че новите Cayenne и Panamere ще може да се поръчват едва през март 2019 г. Агенция Reuters обаче е на мнение, че ограниченията са само временни и съвсем скоро проблемът ще бъде решен.През миналата година властите в Германия забраниха регистрацията на новите кросоувъри Porsche Cayenne, оборудвани с 3,0-литров дизелов V6. Причината е, че в агрегата беше открит софтуер, който занижава реалните вредни емисии. Министерството на транспорта задължи Porsche да вкара в сервизите 22 000 бройки от модели за смяна на програмното оборудване.Снимка: Porsche 

Тагове: porsche
fallback
  • #10
    бъчваря ( преди 5 години )
    @lowrage, дори Германия да спира ядрените си блокове, тя се подготвя за яко газово сътрудничество с Путин :) А ние хем спираме ядрената енергетика, хем спираме и газта. Искаме и Мариците да спираме и тогава възниква въпроса - с какво аджаба ще произвеждаме енергия? То хубаво да се хванем за Слънцето, ама то горкото само 3 месеца в БГ. Хубаво да гоним вятъра, ама де ще си сеем реколтата БЕ? За язовири и дума да не става. Ай си отсякал дърво, ай са се изсипали 20 протестъри пред парламента.
  • #9
    Истина ( преди 5 години )
    Хайде 2022 а си говорим колко от тях ще са спрени, тъй като това си е колапс за икономика им, няма с какво да се заменят за толкова кратко време.Стига сме гледали и слушали глупости, нека да се доверим на фактите и реалността.
  • #8
    lowrage ( преди 5 години )
    Германия затваря всичките си Ядрени блокове/15 бр./ през 2022 г.Това са факти като кой да чете.В "жълтите" сайтове не ги пише тези неща
  • #7
    lowrage ( преди 5 години )
    типични българин говори както му е удобно ,но не знае фактите ,а те са:Франция намалява Дела на ядрената енергия в Микса си от 75% сега на 50% до 2025 г., което ще доведе до затваряне на 18 ядрени блока от 54 блока общо.Всички спират АЕЦ-ите.Япония - след Фукушима март 2011 г. бяха спрени всички 54 ядрени блока, от тогава до сега постепенно са пуснати в експлоатация само 5 блока, няма индикации за пускане на другиСамо в Русия строят и още 2-3 страни като не се знае дали ще са завършени
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Виждам че знаеш всичко за СО2, я кажи за азотните окиси. Да ни ограмотиш.Чак се чудя толкова годинк трамваи и тролеи се движат в цял свят как си го преживял.
  • #5
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    40% от електричеството в германия идва от въглищни ТЕЦ това ако направиш една груба сметка отговаря на 150 г СО2 на километър - един дизеляк има по 120. А СО2 отишло за производството на батерията ако включим вече говорим за 200-300 гр/км при електричката, а ако сложим и рециклирането на батерията става безумно да наричате ти кошници екологични! Те просто отделят тия огромни емисии на няколко км от градовете където са индустриялните халета, а не в центъра дето тецкарите си пият кафето.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Германия призвежда изключително голямо количество чиста енергия. Дори електричката да се зарежда от електроцентрала на въглища, пак е много по-екологична от автомобил на бензин/нафта. КПД-то е несравнимо.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    При вас в германия може и да ги бълва съседната ВЪГЛИЩНА електроцентрала.Но при нас във Франция ние си имаме АЕЦ моето момче!Етапи на развитие кво да ги правиш!
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Да бе... покриват се лесно с електро-каруците щото СО2 не е при тебе ми го булва близката въглищна електроцентрала. Зарежете тия електрически глупости, това е не само непрактично, не само неефективно, но и много по-замърсяващо от конвенционалните двигатели!
  • #1
    none ( преди 5 години )
    Порше не покриват емисиите но ФВ и Ауди ги покриват. "Вервайте им" както казваше бивше царско величие от близкото минало ... С манипулации, германците успяха да си осигурят 10 години спокойствие докато ни пробутват остарели технологии. Иначе емисиите се покриват лесно с електромобили, ама като си се сетил за тях 2016 е много трудно да наваксаш. И си мислят че потребителите им са шарани (тук не съм много сигурен че в някой държави не са ;))), да повярват че сервиза ще направи колите им еко ...
fallback
Последни