fallback

Volkswagen показа бюджетния си кросоувър

Моделът Tharu ще се продава там, където няма T-Roc

Германският производител Volkswagen официално разсекрети новия си компактен кросоувър Tharu. Първият пазар, на който ще стъпи моделът, е китайският, а след това се очаква той да започне да предлага и в други държави.Новият Volkswagen Tharu предсталява серийна версия на концептуалния Powerful Family SUV, който беше представен на автосалона в Пекин през април. От компанията поясниха, че името на кросоувъра е образувано от две думи  - toughness и ruggedness, които могат да се преведат като здрав и надежден.Самият автомобил е идентичен с концептуалния модел, като според неофициални данни технически той почти повтаря компактния Skoda Karoq. В основата на двата кросоувъра е модулната платформа MQB. Дължината на Tharu е 4453 мм, широчината – 1841, височината – 1620, а разстоянието между двете оси – 2680. Габатирите на Karoq са сходни -  4432/1841/1614 мм. Междуосието на чешкия SUV е 2 688 мм.Засега германците запазват мълчание и относно техническите детайли на Tharu. Знае се, че в Китай той ще се предлага с два бензинови мотора – 1.2 TSI (116 к.с.) и 1.4 TSI (150 к.с.). За този пазар кросоувърът ще бъде достъпен само с предно предаване.От 2019 г. компактният SUV ще стъпи и пазари, на които Volkswagen не предлага друг свой модел от този клас – T-Roc. Това означава, че Tharu няма да се продава в Европа. Със сигурност обаче моделът ще се произвежда в Русия, Мексико и Аржентина.Снимки: Volkswagen

Тагове: suv volkswagen tharu
fallback
  • #6
    1 ( преди 5 години )
    Какъв SUV е това, като е само с предно предаване? Пакретник.
  • #5
    Хой у Вазе ( преди 5 години )
    Ми не ги гледайте бре, те смешници вие палячовци.Еле па и с китайски топки..мъкааа... Карай трабанта и се кефи..толкова си можеш!
  • #4
    do: Мъде ин Чайна ( преди 5 години )
    Че то кой Фолк с Ваген не е грозен?!Навремето бяха пуснали само един що годе приятен модел Пасат СС, но бързо го спряха, защото пенсионерите почнаха да протестират, че модела не бил за тях. Пълни смешници са тея!
  • #3
    Мъде ин Чайна ( преди 5 години )
    Много грозно това нещо.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Външна т0а.летна!Това обаче е по-малко и ако хола ви е по-голям става и за вътрешна.
  • #1
    de ( преди 5 години )
    Ново в Китай заедно с Kamiq на шкода..
fallback
Последни