fallback

Nissan създаде компресор за дамите

Системата издава звуков сигнал при напомпване до необходимото налягане

Японският автомобилен производител Nissan реши да зарадва своите клиенти, най-вече тези от нежния пол, със създаването на специален компресор, който опростява помпането на гумите до необходимото налягане. Същността му е в това, че когато шофьорът вкарва въздух в колелото, системата следи процеса и издава кратък звуков сигнал при достигането на необходимото налягане. Това избягва мрачната процедура за проверка на манометъра и изкарването на въздух, ако сте напомпали гумата прекалено много. Причината за въвеждането на системата, според представителите на марката, е фактът, че 4 от 5 шофьори карат автомобили, чиито гуми са под или над указаните атмосфери. В същото време, напомнят от Nissan, ако всички гуми са напомпани според нормите, това помага за по-малкия разход на гориво и съответно пести пари.

Тагове: nissan
fallback
  • #4
    Точно много си прав ( преди 5 години )
    Моята е същата,абсолютно съм солидарен,да духат супата,като не искат акъл!
  • #3
    ктк ( преди 5 години )
    Още по-лошото е,че жените не желаят да приемат съвети за най-елементарното обслужване на колата,ако им се наложи някъде по пътя. Моята едва склони да я инструктирам как се сменя спукана гума.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    По принцип има манометри, но жените не знаят за какво са го сложили този "часовник". Това са изключително тАпи същества. Повечето не знаят къде течност за чистачки да налеят, а остава да се занимават със сложни неща, като налягане на гумите. То това не е като ходенето на шопинг и козметик. Гледам, че и доста *** с маникюри са се навъдили, та и те едва ли ще могат да развият капачката на вентила на гумата и да проверят налягането.
  • #1
    ае ( преди 5 години )
    нямаше ли по бензиностанциите манометри на самите помпащи пистолети? Със сигурност ще платя още 500лв. за тази незаменима екстра.
fallback
Последни