IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с двигател на Octavia след 695 000 км (ВИДЕО)

Шокиращото е, че за километрите си моторът изглежда в отлично състояние

Какво се случва с двигател на Octavia след 695 000 км (ВИДЕО)

Ентусиастите от британския проект Car Throttle решават да си направят експеримент, като проверят какво е състоянието на 1,9-литров дизелов двигател на стара Skoda Octavia, навъртял 432 000 мили, или около 695 000 км. Те купуват автомобила само за 200 паунда.

Какво се случва с двигател на Octavia след 695 000 км (ВИДЕО)

Визуално, колата е почти пълна развалина - навсякъде има ръжда, драскотини и мръсотия. Проектът обаче се интересува от състоянието на двигателя. Под капака на автомобила все още е оригиналният мотор и турбото.

Автомеханик с богат опит по моделите на Volkswagen Group разглобява двигателя и остава шокиран от отличното състояние на всичките му части. Казва, че не ми бу дал повече от 140 000 мили пробег. Тайната се оказва проста - навременното техническо обслужване и наливането на правилното масло е запазило двигателя в почти идеално за толкова навъртяни километри състояние.

 

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Понеже е много хубав и заради това го спряха от много години да го произвеждат нали!Дори в момента в никой голям европейски град, който държи на екологията няма да ви пуснат с тази орехотрошачка, която тресе, трака, вибрира и хвърля пушеци, като парен локомотив.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До първия ( преди 5 години )
    Много си т*па Сашке, ама много2.0 ТДИ имаш проблем и го фикснаха още 2005.1.9-ката винаги е била куче. Трака и тресе ама е работен кон.На работа имахме 60+ служебни шкодилаци. Шефа беше забранил да се поръчва друг мотор - от Фабия до Супърб - само 1.9 ТДИ.До 200 000 / когато ги сменяхме / имаше едно гръмнало турбо заради масло на 33 000 км - по книжка се сменя на 15 000.
  • #7
    23 rate up comment 2 rate down comment
    тираджия ( преди 5 години )
    Не е вярно, таз същата кола я видях в Горубляне беше 120 000км.
  • #6
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Както всичко ( преди 5 години )
    Направено от инженерите на ФВ и този двигател е перфектен! Както и 1.6 дизел и турбодизел, 2.4 дизел. 2.5 дизел и турбодизел, 3.0 турбодизел,4.2 турбодизел.Проблеми има само в *** кратуни на Дошовците.
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако трябва да се купува нещо от Фолксваген груп най-добре Шкода.Това е истината.Като качество чехите се справят много по-добре от германците и това е факт.А като цена - защо е нужно да даваш десетки хиляди повече за Ауди или Фолксваген?
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Демек не се впрягайте толкова в поддръжката с прескъпи масла и др. консумативи защото двигателя може да изкара и 1 милион км, но самата кола няма да е годна за движение :Р
  • #3
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Стар дизел с правилна поддръжка, нормална употреба и най-вече без чип и изкарва. То и за модерните дизели 300к пробег не са проблем ако се поддържат. Само че тук стигат служебни коли на 4-500 хил и *** се изживява състезател с тях и после се чуди защо се чупят
  • #2
    15 rate up comment 9 rate down comment
    спукан ( преди 5 години )
    Абе мухал като нищо не знаеш защо изобщо се обаждаш.1.9 пука какво..балони.Знае се кое къде има проблеми и се избягва..твоята барака е перфектна ли?
  • #1
    14 rate up comment 33 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Супер е, на трети шлайф. Тези 1.9 и по-новите 2.0 масово пукаха главите около дюзите. Да бяха го споменали, ама "случайно" го пропуснаха.