IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа как се представя M850i на пътя (ВИДЕО)

Премиерата на спортното купе ще се състои след по-малко от месец

BMW показа как се представя M850i на пътя (ВИДЕО)

Компанията BMW пусна официално видео, в което показа как се справя на пътя нейният най-нов модел – купето 8-Series Gran Turismo във версия M850i. Премиерата на автомобила, на който баварците възлагат огромни надежди е насрочена за 15 юни.

BMW показа как се представя M850i на пътя (ВИДЕО)

В публикувания клип шефът на проекта 8-Series Маркус Флаш разказва, че новият модел е изграден на базата на състезателното купе M8 GTE, затова и гените на 8-Series са състезателни. В случая компанията се е опитала да създаде автомобил, чиято главна задача е да носи огромно удоволствие от шофирането.

На свой ред ръководителят на отдела за шасита Йон ван Ес допълва, че купето е получила ходова час със завиваща задна ос, към която като опция се предлага активен стабилизатор. Системата за задвижване на четирите колела е напълно различна от тази, която се поставя на BMW M5. Същото важи и за задния диференциал с ограничено приплъзване, който предава по-голямата част от мощността на задните колела. Идеята е 8-Series да се чувства като автомобил със задно предаване, но само тогава, когато е нужно.

BMW показа как се представя M850i на пътя (ВИДЕО)

„Тази кола няма „навиците” на Porsche 911, така че по-скоро можем да я определим като „състезател-джентълмен”, който да се конкурира с автомобил като Aston Martin DB11”, обяснява Ван Ес.



Купето ще поучи нов би-турбо V8 двигател с 530 к.с., като това беше потвърдено от официално събощение на баварския производител. Други данни за мотора липсват, но става ясно, че това е напълно но агрегат. Според слуховете, той ще запази обема си от 4,4-литра, ще се отличава сериозно от сегашия мотор N63, използван при най-мощните модели на марката.

Снимки и видео: BMW

Тагове: bmw 8-series m850i
0 от 500