IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова услуга кара европейците масово да превъртат километражите

Всяка десета кола на Стария континент е с фалшифициран пробег

Нова услуга кара европейците масово да превъртат километражите

Превъртането на километражите на автомобилите в Европа става все по-масово, като причината за това е нова услуга, предлагана от някои фирми. Това събщава изданието Nonestjohn.co.uk, според което всяка десета кола на континента е с фалшифициран пробег.

Нова услуга кара европейците масово да превъртат километражите

За Великобритания цифрата е още по-висока, като основните причини не са заради по-изгодна продажба на колата, а заради зистраховката или заради това услуга, предлагана от някои компании. Тя се казва Personal Contract Purchase (персонален договор за покупко-продажба) и набира все по-голяма популярност – както на Острова, така и на континента.

Новата форма за покупка на автомобила представлява нещо средно между кредит и лизинг. При нея клиентът вняса ежемесечни вноски, които са по-малки от тези за кредит, а след края на договора просто доплаща останалото или продава колата. Договорът е за между 2 и 4 години, като едно от условията в него е ограничение на пробега.

В крайна сметка повечето клиенти са принудени в края на контракта да превъртят километража, за да продадат колата. Във резултат на това автомобилите с фалшифициран пробег във Великобритания вече достигат 18%. В Европа като цяло процентът е по-малък, но всичко зависи от марката и модела. Например, при NINI манипулираните коли са 23%, а при BMW 5-Series – 27%.

Все по-разпространената практика е разкрита от самите собственици на автомобили. В Европа огромна популярност набират приложения за смартфони, които не само позволяват да се контролира работата на всички системи на колата, но и да се променят някои параметри. През цялото време обаче приложението записва реалния пробег и той няма как да бъде скрит.

Снимка: YouTube

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    K ( преди 5 години )
    Отговор>Къде я прочете или чу тая глупост че цената на "гражданската" в Германия била вързана към километрите?....Ти май от съседното село, по-далеч не си ходил.И не е само в Германия.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    dr_kurtev ( преди 5 години )
    В USA са го измислили-манипулацията на ки-лометража е федерално престъпление,и никои не си и помисля да пипа !!
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До до долния ( преди 5 години )
    Къде я прочете или чу тая глупост че цената на "гражданската" в Германия била вързана към километрите?
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупости,по дупнишко,всичко е на реални километри!!А в Горубляне даже ги въртят напред,за по достоверно.
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Например, при NINI манипулираните коли са 23%" -тука даже е 100%
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Ем така е, в Германия цената на гражданската е вързана към километирте, които минаваш за година, повече км - повече пари.Така че Personal Contract Purchase не е единствената причина.