IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готви нов кросоувър

Японската компания регистрира в САЩ търговската марка LQ

Lexus готви нов кросоувър

През следващите години на върха в кросоувър гамата на Lexus ще се появи напълно нов модел, който се очаква да получи името LQ. Именно такава търговска марка японската компания регистира наскоро в патентното ведомство на САЩ, съобщава AutoGuide.

Lexus прави нов кросоувър

Като се има предвид, че флагманските модели на марката имат буквата L (купето LC купе, седанът LS и всъдеходът LX) в началото на наименованието си, това показва, че компанията подготвя нов такъв. При това се предполага, че производителят смята да замени в имената на своите кросоувъри буквата X на Q. Ако всичко това е вярно, тогава наистина става въпрос за напълно нов флагмански кросоувър.

Lexus прави нов кросоувър

За първообраз на модела вероятно ще послужи прототипът LF-1 Limitless (на снимките), който бе представен в началото на годината на автомобилното изложение в Детройт. Концепцията демонстрира новия дизайнерски език на марката, както и специална архитектура, която позволява автомобилът да бъде направен водороден, хибриден, бензинов или напълно електрически.

Снимки: Lexus

Тагове: suv lexus
0 от 500