IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на 100 години катастрофира в Рига

Във Франция 86-годишна жена бе засечена да кара със 160 км/ч

Шофьор на 100 години катастрофира в Рига

Два любопитни инцидента се разиграха в различни европейски държави в последните няколко дни. В столицата на Латвия – Рига, шофьор на Mazda се блъсна в Mercedes-Benz, а във френския департамент Гарона бе засечена жена да управлява колата си със скорост от 160 км/ч.

Шофьор на 100 години катастрофира в Рига

Случките вероятно нямаше да предизвикат внимание, ако не беше възрастта на шофьорите. Латвийският водач е на 100 години, като дори не е разбрал, че е ударил по време на маневра другия автомобил. Мъжът дори си е тръгнал от мястото на катастрофата, но пристигналите полицаи са го задържали малко по-късно.

При проверката на документите се е оказало, че водачът има валидно свидетелство за управление, въпреки преклонната си възраст. От местната автомобилна инспекция все още не е решили какво да бъде наказанието на водача за инцидента.

В същото време радар на френско шосе фиксира автомобил Renault, който преминава със 160 км/ч на участък, в който позволената скорост е 80 км/ч. Колата е спряна от полицейски патрул, а на въпроса „Закъде бърза?”, водачката отговаря, че не бърза за никъде, а просто се прибира у дома в близкия град Айме.

Шофьорката се оказва на 85 години, като обяснява прегрешението си със „специалния стил на шофиране”, който има. Полицаите са написали глоба на французойката и са и отнели книжката. За колко време, ще реши съдът, тъй като при проверка се оказва, че възрастната дама има още няколко подобни прегрешения в досието си.

Снимка: vp.gov.lv

0 от 500