IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска обезщетение от Bosch за сервизна акция

Германската компания била виновна за проблем при 125 000 Model S

Tesla иска обезщетение от Bosch за сервизна акция

По-рано тази година компанията Tesla  бе принудена да изтлегли в сервизите си 125 000 електтромобила Model S, при които беше открит проблем с кормилната рейка. Според американския производител, вината е на фирмата Bosch, която доставя механизмите и съответно тя трябва да поеме разходите по ремонта им.

Tesla иска обезщетение от Bosch за сервизна акция

Проблемът е в болтовете на кормилното устройство, които при студено време може да ръждасят. В Tesla обаче решиха да заменят болтовете на всички свои автомобили, а не само на тези, които се карат в районите с по-суров климат. Така в сервизите са привикани 125 000 седана Model S, произведени през периода 2016-2018 г.

Любопитното е, че за опасността от ръждясване първи обявиха собственици на електромобила в онлайн-форумите на Tesla. Едва тогава компанията на Илон Мъск реши да направи проверка на случая и съответно да организира сервизната акция, която ще стартира в края на май.

Представители на Bosch засега отказват да коментират ситуацията, но това не е първият случай, в който компанията е обвинявана от свои партньор. Производителят на автомобилни компоненти бе забъркан дори в скандала с манипулираните дизелови двигатели на Volkswagen, след като се оказа, че именно той е произвел програмното оборудване за проблемите модели.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla bosch
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нормално ти в Германия какви мислиш че работят.Емигранти поляци българи.Ако си бил в Бг университет знаеш какво е нивото на образование същият тоя с диплома от някакво измислено ТУ отива и бачка там.Ти би ли си купил кола произведена от българи не или от поляци.А ми те са там в заводите и сглобяват немските каруци и части.Аз се чудя как немските коли изобщо се движат без да се разпадат по пътищата!
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А акцииките падат ли падат,"пари нема действайте".Отдавна не са пускали клип с някое ново тяхно произведение,което ще излезне след 4 години и ще вдига от 0-100 за под 2 секунди.Отдавна не е имало клип "тесла модел Х дърпа нещо си".Уж ютуб им беше силна страна,изоставиха я,нормално на спаднат акциите....а хората си чакат модел 3..
  • #8
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На Мъска май му е крив космоса, а?
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Много ясно, че "Бошите" (за младежите тук, така са наричали швабите) ще сготвят нещата. Еко-шваби големи!
  • #6
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Майстор ( преди 5 години )
    Обвинението на балонаджията е толкова ялово колкото и идеята че болтове ръжясват в студено време. Въпрос за един милион рубли...Теслите във всичките щати в които няма сняг.. и там ли ръждясват,:) В Испания вилнее една зима не е истина.. Аризона,Невада.. снег баце до покрива.Мъкааа.. трагично прости.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    След като искали ги съдят имало защо. Те искат и да излязат вече на печалба, ама ...
  • #4
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    След като искат да ги съдят, значи има защо. Виждам, че сте запознати в детайл със ситуацията и може да коментирате адекватно :D
  • #3
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла са дали спецификации за болтовете, след като са ги получили са ги тествали и приели и потвърдили,че са спрямо спецификациите. Така че могат да съдят когото си искат ама проблема не е в Бош.
  • #2
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако някой си купи нож, и докато се прибира се припъни и падне върху ножа и умре, производителя на ножа ли ще е виновен ? Как болтове на кормилни рейки при други производители не ръждясват, а само при "кадърно сглобената Тесла" ръждясват ? Удавник за сламка се хваща нали знаете ...
  • #1
    26 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия немци са големи шмекери и големи майстори във измамите и пропагандата.Няма да се изненадам ако се окаже че нарочно са продали фалшиви части на Тесла за да саботират възхода на компанията.