fallback

Infiniti пуска цяла гама коли на ток до 2025 г.

За целта компанията разработи специална архитектура от ново поколение

Японците от Infiniti смятат да пуснат до 2025 г. цяла гама електрически автомобили, съобщи пресслужбата на производителя, цитирана от световните агенции. Освен това още догодина ще може да видим  Q Inspiration, който ще стане "отправна точка" за новата моделна гама.По-рано представители на главния офис на компанията намекнаха за намеренията си за създаването на електрически автомобили, но това остана само в плановете им. Наскоро президентът на компанията спомена в интервю, че марката работи върху създаването на такава моделна гама. Сега се появи информация, че до 2025 г. Infiniti планира половината от автомобилния й парк да бъде от електрически коли.За реализирането на такъв мащабен план е разработена специална архитектура от ново поколение, която ще позволи използването на една платформа в няколко модела. В резултат на това себестойността на производството ще намалее, а новата база ще позволи дори моделите с ДВГ да бъдат "преработени" като напълно електрически или като хибриди.Експерти отбелязват, че Infiniti работи над новата моделна гама основно заради китайския пазар, който е приоритет за компанията и служи като добър източник на печалба. Работата е в това, че китайските власти затягат правилата и призовават за увеличаване на дела на електрическите автомобили.Снимки: Infiniti

Тагове: infiniti
fallback
  • #5
    щом е ... ( преди 5 години )
    под сянката на рено, всичко вехне!
  • #4
    Fermera ( преди 5 години )
    Те в момента имат два модела.Дори СУВ нямат.С новото поколение на Аклас на Мерцедес ще им паднат продажбите на Q30.Пълна некадърност!
  • #3
    то първо ... ( преди 5 години )
    инфинити да оцелее до 2025г, че нещо на клиентите им идва нанагорно да плащат за измислени "премиуми"!
  • #2
    112 ( преди 5 години )
    Китайците имат огромни паркове от соларни панели и ветрогенератори. Не всичко е полезни изкопаеми, бъди спокоен.
  • #1
    zoom in ( преди 5 години )
    Изискването на Китайската ком.партия за повече електромобили е страхотно... и крайно абсурдно при положение, че токът в Китай идва от изгарянето на въглища.
fallback
Последни