IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru фалшифицира разхода на гориво на 903 коли

Японският производител се разкая за грешката си и обеща това да не се повтаря

Subaru фалшифицира разхода на гориво на 903 коли

През декември миналата година Subaru, в сътрудничество с японската адвокатска кантора Ohno & Tsunematsu, започна вътрешно разследване, за да определи дали са били фалшифицирани данните за разхода на гориво на новите автомобили. Сега компанията публикува резултатите от разследването и призна за подмяната на данните за разхода на гориво на 903 автомобила.

Subaru фалшифицира разхода на гориво на 903 коли

Одитът бе необходим, тъй като някои служители на компанията заявиха в интервю, че по време на окончателните проверки на превозните средства "някои данни относно разхода на гориво и изхвърлянето на вредни емисии могат да бъдат променени". Разследването обхваща периода от декември 2012 г. до ноември 2017 г. Според изявленията на персонала обаче "има голяма вероятност тази манипулация на данните за горивото и емисиите да е започнала през 2002 г.", но за момента това не може да бъде потвърдено.

Както съобщава пресслужбата на компанията, ако резултатите съответстват на вътрешните стандарти за контрол на качеството, инспекторите понякога променят данните "с цел намаляване разликата в стойностите, за да избегнат въпроси от страна на шефовете на екипите за отклоненията".

Променени са показателите на 903 коли и Subaru "искрено съжалява" за грешката. Автомобилният производител обяви, че ще въведе мерки този проблем повече да не възниква и обеща, че ръководството и служителите ще работят заедно, за да "възстановят загубеното доверие и да гарантират, че това няма да се повтори".

Снимка: Subaru

Тагове: subaru
0 от 500