IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби

Електронната система на МВР обаче все още не дава сигурна информация имате ли висящи задължения

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби

Още няколко дни ще продължи започната днес от Пътна полиция за проверяване на шофьорите за неплатени глоби. Катаджиите имат право да отнемат временно шофьорските книжки на онези, за които електронната система покаже, че имат задължения по стари актове и фишове. Книжката се връща чак след плащането им.

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби
Снимки: ОЛЕГ ПОПОВ за Bulgaria ON AIR

Ако имате съмнения, можете да проверите в Портала за електронни услуги на МВР дали имате задължения. Разработваната в продължение на години система най-после заработи миналата година и сега е достатъчно да въведете номера на книжката си и своето ЕГН.

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби

За съжаление обаче не всички глоби са въведени в портала и дори след отрицателна справка в него може да се окаже, че имате висящи глоби. Защо електронният портал няма достъп до същата база данни, в която проверяват патрулните полицаи на своите таблети, е въпрос, на който до момента нямаме отговор.
 
Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби
Защо данните в системата на пътните полицаи не са същите като в достъпния за граждани електронен портал на МВР?

0 от 500
  • #4
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Loco ( преди 5 години )
    Прав е тинтири. И да ти отнемат книжката, защото дължиш 20 лева, е безобразно нарушение на закона. Работа на инспекторите на НАП е да си събират вземанията, има установени законови механизми за това, и за целта им се плащат заплати
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    да ама то не им влиза в задълженията! в задълженията им влиза да ти напишат фиш или акт за нарушение - после е работа на НАП да търси некоректните платци... КАТ не е приходна агенция, че да се занимава с плащанки!
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази акция трябва да е целогодишна. Щом им влиза в задълженията
  • #1
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Така де... сменете им униформите поне да пише на тях НАП, така или иначе играят ролята на Приходна агенция! Имам идея и с палката кво да направите...За 20 години нямам и фиш писан, обаче ще ме спре на пътя да ми се прави на дръж ми шапката и да ми губи времето щото видиш ли имало акция! Щото то няма електронна система с име и адрес и трябва да ги издирват по пътищата...Да ти писне от тъпизми!