IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби

Електронната система на МВР обаче все още не дава сигурна информация имате ли висящи задължения

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби

Още няколко дни ще продължи започната днес от Пътна полиция за проверяване на шофьорите за неплатени глоби. Катаджиите имат право да отнемат временно шофьорските книжки на онези, за които електронната система покаже, че имат задължения по стари актове и фишове. Книжката се връща чак след плащането им.

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби
Снимки: ОЛЕГ ПОПОВ за Bulgaria ON AIR

Ако имате съмнения, можете да проверите в Портала за електронни услуги на МВР дали имате задължения. Разработваната в продължение на години система най-после заработи миналата година и сега е достатъчно да въведете номера на книжката си и своето ЕГН.

Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби

За съжаление обаче не всички глоби са въведени в портала и дори след отрицателна справка в него може да се окаже, че имате висящи глоби. Защо електронният портал няма достъп до същата база данни, в която проверяват патрулните полицаи на своите таблети, е въпрос, на който до момента нямаме отговор.
 
Започна акция на КАТ - отнемат книжки за неплатени глоби
Защо данните в системата на пътните полицаи не са същите като в достъпния за граждани електронен портал на МВР?

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    ...си пиша нова жалба и да го оправяте както си знаете, ба.си пичовете сте!!!Та сега си мисля кой знае колко ще изгорят и ще се занимават с глупости пак заради кривите им системи.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    ...провериха през таблета, не е отразено. Аре мотане наляво на дясно че те тия служителите не знаеха какво да правят и най-накрая излиза дежурният офицер и с мене на едно от гишетата и вика на каката да ми върне книжката че било грешка. Върнаха книжката и го питам "А..какво да правя с акта дето ми го натресаха васите колеги?" Той с досадно изражение "Е...айде де...то е 20лв. плати го и да не се занимаваме да обикаляме" Викам му "Абе...те 20лв. нищо не са ама защо да плащам за вашите грешки, ще..
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Миналата година ме спират, проверятват и викат "Имате неплатени глоби"(от една катастрофа) викам им "Абе вие добре ли сте? Всичко съм си платил, ето ви документите. Как бих си взел книжката ако не съм си платил" Това обяснение не мина, хич не искаха да си напрягат мозъците да помислят, и ми прибраха книжката. Отивам след няма и 2 часа в кат с все целият топ с документи. Въретне наляов, на дясно и най-накрая се оказа че в старата система има отразени плащанията ама в новата, в която катаджиите...
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 5 години )
    Аз самият станах жертва на подобна акция в началото на януари,спират ме в едно село до Попово и ми казват, имате невръчени и неплатени фишове и актове за 600 лв. Поглеждам ги в системата, още от 2013 са и всички съм плащал, като по чудо системата им се срина точно в момента преди да почнат да ги печатат. Тъй като разбира се не си пазя бележки от подобни плащания се наложи кратка справка с адвокат и всичко се оказа погасено по давност,като адвокатът само пусна писмо до НАП с искане за заличаване.
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Защото на служителя на НАП това му е работата! да констатира несъбраните вземания и да ги събере.А на служителя на КАТ работата му е да контролира автомобилния транспорт и спазването на ЗДП. Не колко плащам, а с колко се движа! Още повече, че както казах в системата на КАТ "висят" едни суми и те на пътя няма как да удостоверят истината преди да ти вземат книжката - това дали си платил или не става само след проверка на НАП!
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Dido ( преди 5 години )
    Защо трябва служители на НАП да обикалят по къщите за нарушения извършени от шофьори,след като има други държавни служители които контролират шофьорите и са в по чест контакт с тях?!?!Нали искате съкращаване на държавната администрация?!?Ето перфектен пример за по рационално използване на държавни служители!Не само глоби,всички просрочени задължения към бюджета трябва да могат да се събират по този начин!!!
  • #8
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе вие не си мъчете акъла на КАТ какво им влиза в задълженията и какво не!В тая държава всеки знае задълженията на другите,ама своите незнае!Вашите задължения са да спазвате закона!Като не го спазвате имате глоба, ваше задължение е да си я платите!След като масово не се изпълнява задължението да се плащат глобите,държавата търси решение!Има ли право да го прави - да!Като не ви харесва ползвайте БДЖ!
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вземете книжките на мотористите
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    LocoНе само - имам няколко приятеля изгорели с плащане, което не е отразено коректно в системата и почват да ги търсят за неплатени фишове. Единия беше хвърлил платежното и се наложи да плати 2ри път. Другите се разкарваха до областна дирекция, за да предоставят доказателства за плащането (така че пазете си документите от банката).Но какво става ако си платил, а тутманика на пътя те спре и ти вземе книжката щото не е отразено и ти съсипе деня и нервите... Това не е работа на КАТ и е тъпизъм!
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    чудо! най-накрая... откриха топлата вода. сега и колелото да открият, може да се пооправи "културата" по пътищата ни.