IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

Американската компания обаче продължава да отчита огромни загуби

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

Американската компания Tesla обяви статистическите данни за пробега на всички свои електрически автомобили. В доклада на производителя се съобщава, че колите й са изминали над 10 милиарда километра.

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

В доклада си от октомври 2016 г. американците съобщиха, че техните електрически автомобили са пропътували близо 5 млрд. км. До средата на миналото лято тази цифра се е увеличила на 8 милиарда. Сега Tesla съобщи, че общо автомобилите на компанията по целия свят са покрили разстояние от 11,5 милиарда километра.

В момента на световния пазар Tesla предлага  Model S, Model X и Model 3. В същото време американците имат много проблеми с последния модел. По-рано собственикът на компанията Илон Мъск обеща на акционерите, че от автомобила ще се произвеждат по 2500 бройки на седмица, но в действителност се сглобяват само по 2000. Освен това производителят непрекъснато се сблъсква с дефектни детайли за Model 3.

Tesla е губеща компания, която само за периода октомври-декември миналата година отчете загуби от 770,8 млн. долара. Общо за цялата 2017 г. производителят загуби 2,2 млрд. долара. През 2016 г. загубите на компанията бяха в размер на 773 млн. долара.

Тагове: tesla
0 от 500