IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на Dacia застана начело на АвтоВАЗ

Ив Каракацанис продължава курса на своя предшественик Никола Мор

Бившият шеф на Dacia застана начело на АвтоВАЗ

Основният акционер в АвтоВАЗ – компанията Alliance Rostec Auto BV, избра нов президент на най-големия руския автомобилен производител. От 1 юни на тази позиция ще бъде бившият шеф на марката Dacia - Ив Каракацанис.

Бившият шеф на Dacia застана начело на АвтоВАЗ

Досегашният ръководите на „АвтоВАЗ” Никола Мор заема длъжността вицепрезидент на Renault за региона Евразия, като ще съхрани постта си на заместник-председател на Съвета на директорите на компанията.

Своята кариера в Renault Каракацанис започва през 1992 г. в отдела по логистика. След това той става вицепрезидент на регион Евразия, а по-късно е и вицепрезидент на компанията, отговарящ за доставките. В момента топ-мениджърът е генерален директор на Renault в Румыния, като отговаря да търговската и производствената дейност на компанията.

Според официално изявление на АвтоВАЗ, новият президент ще продължи политиката на предшественика си по намаляване на разходите и увеличаване на гамата модели.

Предишният президент Никола Мор застана начело на компанията през 2016 г., като замени Бо Андерсон, който на свой ред в момента ръководи европейското подразделение на доставчита на автомобилни компоненти Yazaki.

Снимка: Dacia
 

Тагове: dacia
0 от 500