IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще предлага автономно паркиране от 2020 г.

Компанията тества системата на летището в Хамбург

Volkswagen ще предлага автономно паркиране от 2020 г.

Гигантът Volkswagen се опитва да увеличи гамата услуги, които предлага на клиентите си и от 2020 година в нея ще влиза и автономно паркиране на автомобилите на концерна. Компанията потвърди този уикенд, че в момента провежда тестове на системата за автономно паркиране, като изпитанията се провеждат на аерогарата в Хамбург.

VW ще предлага автономно паркиране от 2020 година

Автономното паркиране ще се превръща във все по-важна услуга, а VW цитира изследване на INRIX, според което германските шофьори прекарват 41 часа на година в търсене на свободно място за паркиране. Във Великобритания за това отиват 44 часа, а рекордът се държи от Ню Йорк – 107 часа на година и много по-изнервени шофьори.

Няколко автомобилни компании разработват паралелно такива системи, но от VW твърдят, че тяхната е уникална. В основата й лежи картата на паркинга, а основна роля има системата за активно разпознаване на околната среда, която ръководи автомобила в търсенето на свободно паркомясто.

На практика това означава, че в близко бъдеще, ще може да спрете колата си на входа на паркинга, след което да я оставите сама да си намери къде да паркира и ще спестите малко време и понякога изненадващо трудни маневри.

В началото на серийното предлагане на тази функция, тя ще присъства само при определени модели, също така и на определи паркинги. След това вече ще обхваща все повече автомобили и локации.

Според друго изследване на VW, в момента шофьорите прекарват 30% от времето в търсене на място, където да паркират, докато карат в градска среда. А в компанията разглеждат системата за автономно паркиране като важна крачка към автономното придвижване на автомобилите.

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тея пак измислили нещо хахаха смешници.най-важното им откритие е софтуера за измама.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Дедо ( преди 6 години )
    Ако белите линии играят съществена роля за ориентирането на колата, ще се напикая от смях, ако някой тайно им нарисува още бели линии по паркинга! :D