IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обвиняват автомобилните производители в завера

Нарочно бавят производството на хибриди и електрически коли, за да продават дизелите си

Обвиняват автомобилните производители в завера

Автомобилните компании умишлено  забавят производството на хибридни и електрически автомобили, за да си осигурят по-голяма печалба от продажбата на старите модели бензинови и дизелови коли. Това се казва в доклад на Европейската федерация по транспорт и околна среда (T&E).

Обвиняват автомобилните производители в завера

В доклада се напомня, че до 2021 г. всички автомобилни производители ще трябва да оборудват моделите си с технологии, които намаляват емисиите на въглероден диоксид в атмосферата. В същото време, според експертите от T&E, почти всички компании вече могат да произвеждат по-чисти превозни средства, но нарочно не го правят. Причината е в желанието им да продадат колкото е възможно повече стари автомобили, особено с дизеловото гориво, докато пазарът в световен мащаб буквално не бъде залят от електрически и хибридни.

Анализът на 50-те най-продавани модела автомобили в Европа показа, че само 12% от тях са оборудвани с "чисти" технологии. В резултат на това през 2017 г. на пазара се появиха твърде малко нови електрически коли и хибриди на пазара. Това беше една от основните причини за липсата на значителен напредък в намаляването на вредните емисии в атмосферата.

Пет пъти повече електрически модели и хибриди се очакват на пазара до 2021 г.

Обвиняват автомобилните производители в завера


Преди края на 2018 г. само 4 от 50-те най-продавани модела в Европа ще бъдат модернизирани. През 2019 г. 14 модела трябва да бъдат подложени на "зелена" модификация, а на следващата годита - само 7. От T&E твърдят, че такова забавяне в пускането на пазара на нови "чисти" модели е съзнателна тактика на производителите да увеличат продажбите на стари дизелови модели. Федерацията също така обвинява шефовете на компаниите в измама на обществеността и на регулаторите. Според експертите производителите само претендират, че с всички сили се опитват да спазват законовите норми, но още не могат. Всъщност, всички те могат да направят това сега, но умишлено забавят пускането на "чисти" автомобили.

"Автомобилните производители са безсрамни, проливат крокодилски сълзи и твърдят, че не могат да изпълнят нормите на регулаторите. Провеждат пропагандни кампании за ефективността на дизеловото гориво и твърдят, че производството на електрически автомобили е нерентабилно. Всичко това е огромна лъжа! ", казва Грег Арчър, директор на Европейската федерация по транспорт и околна среда.

Моделите, които се очаква да бъдат с "чисти" технологии до 2021 г.

Обвиняват автомобилните производители в завера

В отговор на тези обвинения няколко шефове на автомобилни компании нарекоха експертите от T&E "хора, които нямат основно разбиране по какви закони функционира автомобилната индустрия". От Европейската федерация по транспорт и околна среда контрират, че производителите лобират интересите си и "отчаяно се опитват да убедят регулаторните органи да се откажат от планираните си цели за намаляване на емисиите до 2025 г. Те искат да продават дизеловите си автомобили възможно най-дълго".

0 от 500
  • #33
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не се заблуждавай за класика. На около 50 г. ако не се лъжа. Преди време беше пущал едни снимки и си личеше, че е дъртанян. На години е голям, но на акъл не е. Живее си човека в миналото,нося някакво си там кожено яке Монца и кара някаква стара бричка,която е по-дърта и от него.Лошо няма разбира се.Всеки си има вкус.Обаче да си против новите по-екологични и чисти коли е доста глупаво.Явно на противниците на електричките и хибридите трябва да им измрат близките, за да се сетят,че дишаме отрова.
  • #32
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    класика,я кажи какви закони заобикалям, като карам електречка.не съм богат за твое сведение и не крия данъци.а и ученк не съм. преди 30 г.бях такъв когато вероятно не си бил плануван дори.
  • #31
    5 rate up comment 7 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Трябва да ги забранят електрическите коли ,защото както казва колегата начина им на производство и извличането на технологии за масови батерии ще замърсят въздуха колкото за 30г.са го мърсили бензиновите!!!1Електрически коли карат богати хитреци прикривайки данъци,а ги продават хитри печалбари:взаимно-заменяемасделка!!!!Това не е бъдещето ,а вратичка за зобикаляне на закони!А привържениците тук са ученици без книжка каращи колела както каза колегата!
  • #30
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГи,дизелово кре-тен-че,а ти какво караш?Караш на баба си шортите.На теб и колело не ти дават да караш дори.Толкова си зле.Твоята жълта книжка не важи за кола да знаеш.Ако не вярваш питай психиатъра при който се лекуваш!
  • #29
    6 rate up comment 8 rate down comment
    хаха ( преди 5 години )
    феновете на електромобилите всъщност карат колела и се изказват по въпроси за дизела
  • #28
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да бе ще бъде залят пазара с електрически коли и хибриди. Първо трябва да се построят заводи които им правят батериите, после масовото производство/продажба ще направи непосилно субсидирането им чрез данъчни облекчения и т.н. Всяко нещо с времето си. Като напреднат с технологиите и като тръгваш за морето не ти се налага да смяташ до къде ще ти стигне батерията и дали няма да увиснеш на магистралата тогава нещата сами ще си дойдат на мястото.
  • #27
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Оф аман от екоджендъри. Ами купете си вие електрически коли и си ги карайте де. Ама нямате пари дори за стари "пушляци". А от панелката дето живеете как ще я заредите бе джендърчета? като си пъхнете кабела да не казвам къде. Още утре да забранят всички коли с ДВГ и да задължат производителите да правят само електрически. Така след 1-2 години ще фалират и всички ще ходим пеш и ще си дишаме чист въздух. Тогава екоджендърите ще могат да си правят екопоходи до съседния град.
  • #26
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мда, Тесла е убит от естествена смърт на 86г Тия *** вицове вървящи по нета...
  • #25
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Крайно време е да се разбере и да се направи нещо за хората в населените места да не бъдат перманентно тровени всекидневно и ежегодно.В градовете и селата електрички и хибриди. Извън тях, ако искате и парни локомотиви щом ви е изгодно дизелови фенчета.Тесла го е казал, че енергията е около нас. Навсякъде е и само трябва да е вземем и да е ползваме за което ни е нужно. Естствено, че го убиха, за да не разкрие откритията си. Най-малкото слънчевата енергия ни е достатъчна...
  • #24
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някои бавят умишлено, други (като ВАГ) са некадърни да ги произведат.