IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Холандия се отказаха от пеещия път (ВИДЕО)

Местните жители не издържаха на шума, издаван от шосето

В Холандия се отказаха от пеещия път (ВИДЕО)

Опитите на властите в Холандия да отворят първия в страната „пеещ път” се провалиха. Само няколко дни след старта на проекта в селцето Джелсум се наложи той да бъда закрит и настилката на шосето бе премахната, съобщава Dutch News.

В Холандия се отказаха от пеещия път (ВИДЕО)

Според информацията на изданието, причина за провала са многобройните жалби на местни жители. Те се оплакват от шума, издаван от шосето. То е така проектирано, че при всяко преминаване на автомобил с превишена скорост „изпълнява” химна на провинция Фрисланд.

Замисълът на чиновниците е по този начин да накарат шофьорите да спазват ограниченията на скоростта, но това явно не дава резултат. Повечето водачи по никакъв начин не реагиран на химна, като продължават да се движат с висока скорост. А когато наведнъж преминат няколко коли, се получава какафония, която побърква местните жители.

„Трябва прекалено много да обичаш химна на Фрисланд, за да търпиш неговото изпълнение ден и нощ”, коментират местните хора. А една от жените, живеещи в Джелсум, определи звуците като „психологическо изтезание”.



Снимка и видео: YouTube

0 от 500