fallback

Opel предлага пари на служителите си, за да напуснат

Компанията се надява да избегне принудителни съкращения в заводите си

Германският производител Opel започна кампания сред персонала си с цел подобряване на финансовото си положение. На служителите се предлагат сериозни финансови стимули за напускане на работа, като това е част от програмата за изграждане на устойчиво бъдеще на компанията.За целта от Opel вече са поискали „конструктивни предложения” от алианса PSA, чиято собственост е германската марка. Това стана, след като заводите и центровете на Opel в Германия останаха извън мащабния инвестиционен план на френската група. Сега предстоят нови разговори с профсъюзите, като от Opel са категорични, че искат да избегнат масови съкрашения и затваряне на заводи. Според немски медии, компанията предлага бонус от 20 000 евро на свои служители, които се съгласят договорите им да бъдат прекратени през следващите 2 месеца. Сумата може да се окаже и още по-голяма, ако брутната заплата на служителя е по-висока и съответно трябва да му се изплати по-голямо обезщетение.Повече пари се предлагат също на работници на Opel с увреждания или на такива с повече деца в семействата си. Бонуси са предвидени и за тези служители, които останат в компанията, но сменят мястото си на работа и се обвържат с по-дълъг нов договор.От синдикатите обявиха, че от компанията търсят начини да отложат и договореното вече увеличение на заплатите в автомобилния бранш с 4,3%. В Германия към момента за Opel работят 19 000 души, а в Европа техният брой е над 35 000.Снимка: Opel

Тагове: opel psa
fallback
  • #6
    сперо ( преди 6 години )
    всъщност да краднат квото могат (и до момента пежо нямат свястно 4Х4 задвижване или здрава конструкция на колите си) и след това "елегантно" да закрият един от основните си конглокенти ... пълна поРнография
  • #5
    спиро ( преди 6 години )
    Ами явно са преценили, че може да се получи нещо - има пазар за Opel като марка и като се съкратят разходите бизнесът да стане рентабилен. В Австралия вече изобщо не се произвеждат автомобили, защото пазарът е малък - населението на Австралия е само два пъти по-голямо от Холандия. А Ровър на практика нямаше производство и разработки.
  • #4
    проф. Ан ( преди 6 години )
    Псе Орел не храни.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Зашо им беше на Пежо да купуват тая пропаднала марка така и не разбрах. Трябваше да ги оставят GM да си ги закрият като Холден или да ги шитнат на Шанхай Моторс, по примера на Ровър.
  • #2
    Тъжно ... ( преди 6 години )
    Поредното опропастяване на една доста прилична марка! Но от франсета и хамериканци кво да чакаш?А и баба Изперкел вместо да храни арабески да бе помислила за Опел а не само да налива във VW!
  • #1
    Макрон ( преди 6 години )
    Ние ще ги стегнем и заздравим!
fallback
Последни