IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Renault Captur получава нова платформа и мек хибрид

Втората генерация на френския кросоувър ще порасне на размери

Следващото Renault Captur получава нова платформа и мек хибрид

През 2019 г. френският производител Renault ще представи второто поколение на популярния си кросоувър Captur. И въпреки че до премиерата му има доста време, изданието L’Argus вече разкри някои подробности за модела.

Следващото Renault Captur получава нова платформа и мек хибрид

Според информацията, автомобилът ще бъде изграден на новата платформа CMF-B, която е в основата на „роднината” Nissan Juke, а също така и на новото Renault Clio, чиято световна премиера ще се състои по време на автосалона в Париж през есента. Новото шаси ще доведе до увеличаване на размерите, в това число и на разстоянието между двете оси.

Сериозни промени се очакват и при силовите грегати. Трицилиндровият мотор с обем 0,9 литра ще бъде заменен от нов, 1,0-литров HR10, развиващ 100 к.с. Кросоувърът ще получи и 4-цилиндров H13 със 140 или 160 к.с. в зависимост от модификацията. Този двигател е разработен съвместно с Daimler, като цилиндрите му са покрити със същия материал като тези на мотора на Nissan GT-R. Така се намалява триенето и се подобрява разхода.

Дизелите скандали не засегнаха концерна Renault-Nissan и във френската компания нямат намерение да се отказват от този тип мотори. За новия Captur е предвиден досегашния 1,5-литров дизел, развиващ между 85 и 115 к.с. На базата на този двигател ще бъде разработена версия с „мек хибрид” със стартер-генератор.

Снимка: Renault

Тагове: renault captur
0 от 500