IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Uber избегна съдебен процес за убитата пешеходка

Компанията се договори с близките на загиналата

Uber избегна съдебен процес за убитата пешеходка

Семейството на първия загинал човек при инцидент с безпилотен автомобил постигна извъсъдебно споразумение с компанията Uber, чиято собственост е колата. Така е избегнат съдебен процес и случаят е приключил, съобщава агенция Reuters.

Uber избегна съдебен процес за убитата пешеходка

Родните на Елейн Херцберг ще получат финансова коменсация за случилото и няма да прояват претенции към компанията. Адвокатът на семейството на загинала - Кристина Перес, отказа да даде подробности, като обяви единствено, че „случаят е разрешен”. От прес-офиса на Uber също не пожелаха да коментират споразумението.

Първият инцидент с убит от автономен автомобил пешеходец се случи на 18 март в едно от предградията на Финикс, щата Аризона. Ако се съди по видеозапис  на инцидента, водачът на безпилотната кола вижда пресичащата в тъмното жена твърде късно и не успява да реагира. Херцберг е откарана в болница, където почина от раните си.

В момента Uber е прекралитл всички изпитания на свои безпилотни автомобили, които се провеждаха в още три града на Северна Америка - Питсбърг, Сан Франциско и Торонто. Компанията обеща да сътрудничи на властите в разследването. От полицията вече обявиха, че най-вероятно вината е на пресичащата жена.
 

Тагове: uber
0 от 500