IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи хибриден кросоувър

Концептуалният Atlas Cross Sport ще се появи на пазара догодина

Volkswagen представи хибриден кросоувър

Компанията Volkswagen използва изложението в Ню Йорк за световната премиера на концептуалния си всъдеход Atlas Cross Sport. Това е предвестник на сериен модел – вариант на Atlas с 5 врати, чието производство ще стартира догодина в завода в Чатануга, щата Индиана.

Volkswagen представи хибриден кросоувър

В основата на Volkswagen Atlas Cross Sport е модулната платформа MQB. Дължината на кросоувъра е 4846 мм, широчината – 2029 мм, а височината – 1735 мм. Задвижването е поверено на хиридни агрегата.

Първият е „умерен”хибрид, който включва 3,6-литров V6, два електромотора и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 2 кВт/ч. Мощността на агрегата е 314 к.с., като с него всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Максималната скорост е 209 км/ч.

Volkswagen представи хибриден кросоувър

Вторият хибрид може да се зарежда от електропреносната мпежа, като разчита на същия 3,6-литров V6 и два електромотора. Акумулаторите са с капацитет 18 кВт/ч, като мощността тук вече е 360 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,4 секунди. Скоростната кутия и при двата варианта е 6-степенна роботизирана с два съединитителя.

Volkswagen представи хибриден кросоувър

За варианта Atlas Cross Sport PHEV се предлагат 5 режима на работа на агрегата – електрически (работи само електромор на задната ос), хибриден, спортен, всъдеходен и режим за зареждане на акумулаторите от двигателя с вътрешно горене. Има и 7 профила на движение, които се променят в зависимост от настилката.

Volkswagen представи хибриден кросоувър

Всъдеходът е получил изцяло светодиодна оптика, дневни светлини, вградени в решетката на радиатора, 22-цолови джати, информационно-развлекателна система с 10,1-инчов дисплей, както и12,3-инчов цифров приборен панел.

Снимки: Volkswagen

Тагове: suv volkswagen atlas
0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    lubitel ( преди 6 години )
    22" джанти - не благодаря. Някой форми наподобяват 3008, волана странно е станал по-малък но никой не го коментира както при франсетата. Хибриден икономичен и бам 3,6 V6, автомата е такъв защото има само такъв наличен съвременен автомат при германците, все пак и от части трябва да се правят печалби.
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Докога ще продължават да слагат това DSG. Пълно недоразумрние сравнено с модерните кутии с torque converter zf например.
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Добреее, има някакава надежда! :)