IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците отново изкопираха Hummer

Военният Brave Warrior излиза на местния пазар

Китайците отново изкопираха Hummer

Китайският концерн BAIC обяви, че пуска на домашния си пазар гражданската версия на военния джип Brave Warrior, който поразително прилича на Hummer H3. Но историята на китайското автомобилостроене е показала, че местните производители не се свенят да копират успешни западни модели, след което да ги лансират на местния пазар на по-евтини „реплики”.

Китайците отново изкопираха Hummer

Интересното е, че от BAIC обявиха, че Brave Warrior ще излезе на пазара още през 2014 година, но едва сега моделът може да се поръчва свободно, при това в няколко модификации.

Най-достъпният вариант на возилото с повишена проходимост, който представлява внушителен пикап, е с цена от 77 950 юана, което се равнява на около 10 005 евро. Петместната версия на всъдехода е дълга 4490 мм, междуосието й е 2600 мм, а клирънсът – 225 мм. Отпред окачването е независимо, а отзад е цял мост.

С оглед на ниската цена, не би трябвало да очакваме и чудеса от интериора и качеството на материалите – пластмасите ни връщат в средата на 90-те години, а от системите за безопасност на борда на „Смелия воин” присъства единствено ABS, при това не във всички версии. Но пък радиото с UBS порт е серийно, а климатикът се поръчва като екстра.

Най-мощният двигател в гамата на всъдехода е 2-литров 4-цилиндров двигател с турбо и мощност 190 конски сили, който се произвежда по лиценз на Mitsubishi. А най-семплата версия на Brave Warrior получава 2,2-литров атмосферен бензинов мотор с мощност 120 конски сили, който работи с 5-степенна механична трансмисия. За феновете на дизела е предвидена 2,5-литров турбодизел с мощност 136 конски сили и 340 Nm въртящ момент.

Китайците отново изкопираха Hummer

Преди година в BAIC пак използваха Hummer H3 за вдъхновение и така се роди компактният Beijing 008. Интересното е, че китайските „дизайнери” успяха в новия модел да съчетаят стилистиката на друг техен модел – Beijing BJ40, който пък е копие на Jeep Wrangler с физиономията на Hummer.

Тагове: hummer baic beijing
0 от 500