IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разпродаде e-Golf

Търсенето на електрическите модели на марката е нараснало 3 пъти през 2017 спрямо 2016 г.

Volkswagen разпродаде e-Golf

Компанията Volkswagen обяви, че почти всички автомобили от модела e-Golf са разпродадени Според Херберт Дийс, шеф на концерна, това се дължи на повишеното търсене на електрически автомобили.

Volkswagen почти разпродаде e-Golf

Дийс разкри, че продажбите на електрическите модели на марката са нараснали три пъти през 2017 спрямо 2016 г. Той посочи, че хората лесно биха избрали електрически автомобил, стига  той да е на правилната цена.

Статистика, изготвена от изданието Clean Tecnica показва, че e-Golf до момента е най-продаваният електрически автомобил в Западна Европа, като от модела се реализирани 1985 продажби само през този януари. В челната тройка попадат още Renault Zoe с 1871 бройки за същия период и BMW i3 с 1867 бройки.

Сега всички, които искат да се сдобият с електромобил от VW, ще трябва да почакат до 2022 г. когато компанията ще пусне своя първи електрически модел от гамата I.D. До 2030 г. немският концерн ще е готов с 300 електрически модела, като някои ще бъдат подобрени версии на сегашни модели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen e-golf i.d.
0 от 500
  • #7
    16 rate up comment 35 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, е това е класическа пропагандна партенка! е-Голфа бил най-продаван за Януари 2018, следователно бил най-продаван за всички времена. Ха-ха-ха! Само дето от Февруари почват доставките на новия Лийф с най-малко 10 000 пре-ордера от 2017. Дори и европейските шовинисти предпочитат качествения японски оригинал пред бледото швабско копие.
  • #6
    29 rate up comment 3 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Не бъркайте поръчани коли (с $1000 депозит) с продадени.За Модел 3 ще излязат данни тия дни - според мен за тримесечието ще продадат към 15000 коли - сега били откачили да правят доставки тия дни, за да имат по-добри цифри за тримесечието (както си правят всеки път).Вече пускат на поръчалите и в Канада да си конфигурират колите - със срок на доставка 4-6 седмици, така че се поотпуши там тапата като че ли.Ама половин милион 3-ки не ги виждам до края на догодина примерно общо да са доставили
  • #5
    11 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    има половин милион модел 3 продадени, хората са дали пари. да не говорим за останалите 100.000 годишно модел С и Х
  • #4
    27 rate up comment 7 rate down comment
    primorack§ ( преди 6 години )
    какъв половин милион модел 3 бе. Те тея модели ще ги правят още 3 години сигурно..
  • #3
    11 rate up comment 31 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Да само че Реното е изцчло електрическо докато голфа е хибрид както и и3 немска пропаганда!
  • #2
    13 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    1985 срешу половин милион модел 3, правите ли разликата!?
  • #1
    28 rate up comment 40 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахахаха,след рекламните партенки и възвишени простотии написани от този, който си е осребрил измислиците следва:Сега всички, които искат да се сдобият с електромобил от VW, ще трябва да почакат до 2022 г. Хахаха, тея ептен се побъркаха. Сега сме едва началото на 2018-та и трябва да чакаш цели 4 г. минимум, за да получиш Фолк с Ваген хахаха, не, не , не мога... от смях не мога да пиша повече. Тези действително не са в ред. Хахахаха