IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Peugeot 508 ще получи версия GTi

Лифтбекът с 270 к.с. трябва са се пребори с Volkswagen Arteon

Новото Peugeot 508 ще получи версия GTi

Второто поколение на лифтбека Peugeot 508 дебютира наскоро – по време на автосалона в Женева в началото на март, но все още продажбите му не се стартирали. Това ще стане през септември, когато французите ще представят версия GTi на модела.

Новото Peugeot 508 ще получи версия GTi

Гамата двигатели на новото 508 включва агрегати с мощност от 130 до 225 к.с.  Според информация изданието L’argus, което се позовава на директора на развитието на моделната гама на Peigeot – Лоран Бланш, предстои появата и на още по-мощна модификация - GTi.

Предишната генерация на лифтбека не предлагаше такъв вариант. Там на-мощната версия – GT, разчиташе на дизел с мощност 204 к.с Готвената модификация ще получи 4-цилиндровия двигател 1.6 THP с 270 к.с., която се поставя на хот-хеча Peugeot 308 GTi. Това е най-мощният и най-производителен мотор в гамата на французите в момента.

Новото Peugeot 508 ще получи версия GTi

В концерна PSA позиционират Peugeot 508 като конкурент на Volkswagen Arteon, чиято топ-версия разчита на 2,0-литров турбомотор (TSI) с 280 к.с. Немският модел обаче има система за задвижване и на четирите колела. На свой ред 508 е с предно предаване, а водещи задни колела се очакват при хибрида. Той също ще излезе наесен и ще има отделен електромотор на задната ос.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 508 508 gti
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разглдах го доста добре, само не съм го карал. GT версията е по-грозна, след кратък разговор с един от дилърите във Франция, разбрах че много хора го споделят моето мнение. Отзад ми се струва малко тясно, но когато го видиш, изглежда по-добре от клипчетата. Все пак като му видях и цената (макар и за GT версията)...BlueHDi - 49950 евроPureTech 225 - 48750 евроЗа тези пари ще си взема по-горен клас кола и ще има повече екстри!
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом го позиционират до артеона, значи ще позиционират цената му ... за друго не е ясно
  • #5
    2 rate up comment 16 rate down comment
    6 ( преди 6 години )
    с артеона не може да се мери много.това много пластмасово вътре и е пежо все пак.артеона хваща окото а това е поредното пежо и нищо повече
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    @СтаниславПо-тясно и цялостно по-компактно е от настоящия модел. Като цяло са сменили концепцията от практичен, голям седан на компактен-спортен модел... малко като BMW 3 да кажем, но в по-бюджетен вариант.Разгледах модела доста подробно в Женева и впечатленията ми са много позитивни.
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, кво плащаш пък с покупки от Горубляне!Едва ли някой го интересувашИначе добре изглежда, но с Артеон трудно ще се пребори, както по продажби така и с кс. До септември ФВ вероятно ще са изкарали още по мощен модел
  • #2
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Хубаво ама сглобено от араби!Първо качеството не знам как ше е второ аз на терористи заплати не плащам!
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Станислав ( преди 6 години )
    Доста добре изглежда, дано не са го стеснили както четох някъде и дано да са запазили хубавата возия.