IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на моделите без повреди при пробег от 320 000 км

В класацията на Consumer Reports преобладават автомобили на Toyota

Топ 10 на моделите без повреди при пробег от 320 000 км

Американската агенция за анализи Consumer Reports публикува Топ 10 на моделите, които през последните 12 месеца без проблеми са успели да изминат повече от 200 000 мили, което е еквилавалент на 321 868 км.

Топ 10 на моделите без повреди при пробег от 320 000 км

За съставянето на класацията, експертите от изданието са се допитали до своите читатели. Така те са избрали автообилите, преминали това разстояние без нито един ремонт. В десетката преобладават японски коли, най-вече модели на Toyota, като лидер сред тях е Camry (на снимката). Единственият американски представител е Ford F-150.

Специалистите от Consumer Reports смятат, че подобни данни ще помогнат на желаещите да придобият проверен автомобил, който ако бъде обслужван редовно и поддържан в добро състояние ще им служи дълго време.

Ето ги и 10-те автомобила в класацията, като са подредени по низкодящ ред:

Toyota Camry

Honda Accord

Toyota Prius

Honda CR-V

Toyota Sienna

Honda Civic

Toyota Corolla

Toyota 4Runner

Toyota Highlander

Ford F-150


Снимка: Toyota
 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #18
    52 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Любопитно ми е, ако такава класация се направи в България (с допитване до собствениците по телефона), какъв ли ще е резултата? Тук, такива като Дошката бол(90% от собствениците на автомобили са като него, без значение на марката).Та от това списание ще излязат със статия:"Според нашето проучване, най-здравите автомобили в света се карат в България! Никой, никога, нищо не е сменял по автомобила си. Нещо повече, почти всеки втори автомобил е с пробег над 1млн. км."Та така с тези проучвания!
  • #17
    18 rate up comment 35 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    То новина тук няма, щеше да има евентуално, ако случайно в тази класация се появеше някой германски автомобил! :)
  • #16
    55 rate up comment 31 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Е без глупости сега!Всички знаем,че тези коли и предимно Тойота ги карат пенсионери и то само на ексглокзии и Събота и Неделя !Така и Дачията ще издържи и то в пъти повече!...Но Дачията се кара такси и всички са доволни и е единствената"чуждоезична"кола която се продава най-много в Германия !!!!Я вкарай Тойотата такси!!!!Ще се омагъосате и ще увехнете тихо с резервните части в пълна забрава!Които се карат такси,те са най-здрави!:Киа,Хюндай, Дачиа, Рено клио и Клио-Симбол !айде сега,нали...
  • #15
    22 rate up comment 31 rate down comment
    Бъгчо ( преди 6 години )
    Всъщност липсата на VW не е изненада - просто защото такива коли в щатите НЯМА. Всеки път като отида там се заглеждам в колите. ПОследно бях там есента, и за десетина дена видях 3 (три!) коли VW. Шкода или френски автомобили видях 0 (нула!).Това постава приложимостта на статията в БГ под въпрос - не за друго, просто марктие тук са различни.
  • #14
    21 rate up comment 36 rate down comment
    репортер ( преди 6 години )
    Consumer Reports работят в Щатите. Там годишни технически прегледи няма.Няма и как да се взима информация само от фирмени сервизи, защото е има и много други.А и чисто емпирично - модели на коли от 10 години нагоре са предимно Тойоти и Хонди. Здрави са и трудно се предават. Германските на тази възраст са много скъпи за поддръжка и най-често им се повреждат елетрическите системи.
  • #13
    16 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ъъъъ къде са здравите немски автомобили ???Тия дето са в класацията нали бяха ***?
  • #12
    9 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То тва не е вярно, ние гледаме само Форбс.А според тях Тойота са пред фалит.
  • #11
    22 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лъсна истината за германските коли. Само едно определени има за тях - силно надценена посредственост.
  • #10
    10 rate up comment 30 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Много добре знам каква кола да карам!
  • #9
    53 rate up comment 15 rate down comment
    лоша реклама! ( преди 6 години )
    Първо,подобни данни се вземат от фирмените сервизи и организациите за годишни прегледи. При това за няколко десетки милиона автомобили!Второ,няма как по телефона да провериш нито пробега/320 000 км. за последните 12 месеца е абсурдна величина?,нито дали те са преминати безпроблемно.И трето:колкото да ФВ,вярвайте ,че по нашите борси няма "нов внос" под мин.300 000км. За МБ и Ауди числата са над 400/500 000км.Материалче за Дошовци!