IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Феновете на Porsche гласуваха за електрически кросоувър

Близо 74% от анкетираните подкрепиха излизането на Mission E Cross Turismo в серийно производство

Феновете на Porsche гласуваха за електрически кросоувър

Електрическият кросоуъвър Porsche Mission E Cross Turismo, който дебютира през миналата седвица на автосалона в Женева, ще се появи в серийно производство. Германската компания обяви резултатите от свое проучване сред феновете на марката, които категорично искат подобен автомбил.

Феновете на Porsche гласуваха за електрически кросоувър

Производителят на спортни автомобили е провел анкета в Twitter, където е задал въпроса „Трябва ли Mission E да излезе в серийно производство?” Гласували са повече от 13 000 души, като 74% ог тях категорично са подкрепили  идеята. От Porsche също така цитират водещите автомобилни медии, които на свой ред също смятат, че подобен електромобил има бъдеще.

Всеобщото мнение е, че с пускането на своя Model X американският производител Tesla  е създал нов сегмент на пазара. До момента Model X няма конкуренция, но с излизането на Porsche Mission E това ще се промени, тъй като подобен автомобил вероятно ще се ползва със сериозно търсене на европейския пазар.

Фактите обаче сочат, че проектът по създаване на сериен електрически кросоувър все още не е получил „зелена светлина” от Съвета на директорите. Моделът вече публично беше подкрепен от главният дизайнер на марката Михаел Майер, която заяви, че се надява да види Cross Turismo на конвейра.

Технически кросоувърът е идентичен със суперседана Mission E, който трябва да излезе на пазара през 2019 г. На всяка ос е поставен електромотор, като общата мощност на агрегатите надвишава 600 к.с. Това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. С помощта на специално зарядно кросоувърът може да бъде зареден за пробег от 400 км само за 15 минути.

Снимка: Porsche

 

Тагове: porsche mission e
0 от 500