IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen „погребва” New Beetle

Няма да има ново възраждане на легендарния модел

Volkswagen „погребва” New Beetle

През 1997 г. Volkswagen реши да стресне автомобилния свят, като обяви, че завръща легендарния модел Beetle, чиято оригинална версия се произвежда още преди Втората световна война. В началото на 2018 г. обаче германците са на мнение, че този моделът е напълно изчерпан и трябва да отиде в историята.

Volkswagen „погребва” New Beetle

Изданието Autoevolution цитира ръководителя на отдела за изследвания и разработки на концерна – Франк Уелш, според когото във Volkswagen са решили да поставят точка в историята на един от най-популярните автомобили за всички времена.

„Две или три генерации са напълно достатъчни. Няма как пет пъти да създаваш един модел и да всеки път пак да го наричаш „нов Beetle”, аргументира се топ-инженерът на германския производител.

Любопитното е, че преди само преди 2 години компанията обяви, че няма намерение да се разделя с модела. Тогава шефът на Volkswagen Хербет Дийс заяви, че при смяната на поколенията New Beetle ще може да се произвежда на платформата със задно предаване MEB, която е направена за електромобили.

„Това няма да донесе нищо положително и не виждаме смисъл в електрически Beetle със задно предаване, още повече че подготвяме пускането на пазара на автентичен електрически миниван I.D. Buzz.”, обясни Уелш.

Краят на New Beetle се дължи най-вече от слабите му продажби. През януари техният брой в САЩ е 1112 единици, още 1193 са продадени в Европа. За цялата 2017 г. марката е продала малко над 15 000 бройки в Щатите. За сравнение, новият компактен кросоувър в VW T-Roc само през януари в Европа записа близо 8000 продажби.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen beetle
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Класика, а рисунка няма ли да пуснеш ?Иначе си прав по принцип това което казваш.А за останалите това не е проект на Троше както ви лъжат в платените медии, а е Татра. Откраднат проект и след ВСВ си плащат за това.
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    До Анонимен ...Каква класика бе колега ?!?!.....Това беше най-голямата гавра на света с най-легендарния, най-красивия,най-мистичния,най-обичания от хората по цял свят автомобил,най-здравия,единствения който преминаваше през всички препятствия ,географски ширирини и температурни разлики безпроблемно!!!!-новия Франкенщайн-Квазимодого купуваха комплексирани Гейове,л аици които нищо не разбират от кола и не се интересуват от нищо за кола какво представлява и какво е кола и как изглежда!!! Купуваха го най-вече жените ,защото те по принцип си нямат хабер от коли и са над тия неща !!!! Така ,че не чесе изчерпа,А СЕ ИЗЧЕРПАПА ЛАИЦИТЕ И НАИВНИЦИТЕ !!!!!Защо ли защо спряха Костенурката в Мексико и Бразилия?....Защото когато пуснахаКвазимодо се получи обратен ефект:-старата Костенурка т.е. понятието и пример за Автомобил започна да се търси двойно повече и щяха да фалират с новия проект в който бяха вложени милиони и затова Фолксваген спряха Костенурката за да си избият поне парите с мъчителни продажби докато се свърши броя на глупците!!!Как ще кажеш колега ,че е симпатична ?!?..-в коя категория хора искаш да преминеш ?!?!Трябваше да я пуснат с на-малкия боксеров двигател на Порше и то на газ-бензин за икономия и трябваше да прилича на Костенурката и тогава ....,не ми се мисли Света Майко Тереза ...-какъв страхотен бум щеше да предизвика в света с разстърсващо душата великолепие !!!!
  • #4
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Безспорно е симпатичен. И е класика. Но не може вечено. Време е да си остане само като класика.
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Разработката на Порше от преди много годиние уникат, но тази "версия" е греда. С право го спират... защо ли въобще са го пуснали, а *** айде...
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    ФВ некадърни ( преди 6 години )
    Сами си го направиха *** от ФВ. Трябваше да е като оригинала с двигателят отзад. А не тоя *** който продават.
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Един от най-ужасните автомобили, в който човек може да пътува на задната седалка.