IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са марките с най-лоялни собственици?

Японските производители са начело в тази класация

Кои са марките с най-лоялни собственици?

Автомобилният портал Edmunds публикува данните от изследване на лоялността на американските собственици на превозни средства към определени марки. Специалистите са преброили най-преданите купувачи във всеки сегмент спрямо страната, в която е произведена тяхната кола.

Кои са марките с най-лоялни собственици?

Оказва се, че най-лоялните собственици са тези на всъдеходи, кросоувъри и пикапи. При закупуването на нов автомобил, те най-често избират същия тип машина. Забелязва се спад при сегмента на леките коли – ако през 2012 г. най-лоялните купувачи са били 70%, то през 2017 г. те са 57%.

За сравнение, доволните от кросоувърите са 75% през миналата година, а тези при кросоувърите и всъдеходите са 74%, показва проучвавено.

Високата лоялност се запазва и при избора на автомобил в зависимост от страната, в която е произведен. При японските моделя предаността на клиентите е 83%, а при Kia и Hyundai – 68%. За американски коли резултатът е 53% .

Кои са марките с най-лоялни собственици?

Най-лоялни се оказват купувачите на Toyota (63%), следвани от Subaru (61%), Honda (60%), RAM (54%) и Chevrolet (54%). На обратния полюс – при аутсайдерите, се класират марките Chrysler, Smart и Dodge, при които процентите са под 20.

В премиум-сегмента най-рядко си купуват коли от други марки досегашните собственици на Lexus, Audi, Land Rover, Mercedes-Benz и Porsche. Обратното се наблюдава при шофьорите на Infiniti, Jaguar и Volvo.

Снимки: Toyota, Honda

Тагове: edmunds
0 от 500
  • #21
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквото и да направят VW, членовете на тази секта си остават верни до гроб. Безрезервно вярват на марката и за тях друго не съществува...Евала на VW!
  • #20
    12 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Немските автомобили са много надценени,особенно в БГ!Тази "обич" идва от дълбините на соца,когато бащите ви караха трабантчета и вартбурзи,а да имаш опел рекорд беше абсолютен оргазъм.Но бавно и постепенно втория акъл на българина все някога идва и той се ориентира към колите на Японската сила окончателно и необратимо!А обичта на феновете на Тойота/Лексъс е легендарна!
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Май не четете какво пише. Премиум сегмента е отделен от нормалните коли така че не става въпрос че някой не можел да си позволи Мерцедес затова си карал Тойотата/Фолксвагена
  • #18
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Волвофен ( преди 6 години )
    Абе, човек като погледне класаците за автомобили с най-голям пробег, то те са доминирани от европейски(главно) и американски автомобили. Тойота са доста зле представени в такива показателни класации, така че изказването ти е меко казано въздух под налягане!
  • #17
    9 rate up comment 19 rate down comment
    ..... ( преди 6 години )
    TOYOTA си остава най-здравата и надеждна кола,някога произвеждана.
  • #16
    9 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    волво и премиум и откога семеен автомобил за мамчета и деца в памперси е в луксозния сегмент
  • #15
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има нещо, което всички казват и е вярно, и нещо, което всички казват, но не е вярно. Вярно е, че едни си стоят само с един марка, но не е вярно, че не биха я сменили с нещо по-скъпо ако можеха.Колко от вас, с ръка на сърцето биха предпочели някоя безплатна, обръщам внимание на безплатна(!), обикновена Лада, Тойота или Фоксваген, пред едно безплатно(!) Ламбо,Ролс Ройс или Лексъс да кажем??? Марките са съвсем произволно избрани! Ей така, да речем подаряват ви ги просто!
  • #14
    13 rate up comment 20 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Нема нема и некой току изтърси че "Мерцедес си е мерцедес". Това щото дедо му така му е казал.
  • #13
    10 rate up comment 17 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Не става въпрос за евтино-скъпо, а за лоялност. Може да си вземе Тойотa, но пак си взима Subaru, може да си вземе Ауди А3 примерно, но пак си взима Honda.
  • #12
    33 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нормално е при евтинията % да е най висок, не всеки има пари за Мерцедес... дори и да иска да смени легена