IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересът към Urus изненада дори Lamborghini

Над 70% от поръчалите кросоувъра са нови клиенти за марката

Интересът към Urus изненада дори Lamborghini

Интересът към новия суперкросоувър Lamborghini Urus е задминал дори най-смелите очаквания на италианския прозводител. Това разкри в интервю за CNBC генералният директор на компанията Стефано Доменикали.

Интересът към Urus изненада дори Lamborghini

По думите на топ-мениджъра, над 70% от купувачите на Urus са нови клиенти за марката Lamborghini. Моделът с повишена проходимост е позволил на компанията значително да повиши присъствието си в държави с лоши пътища като Русия и Индия.

Доменикали разкри още, че сред поръчалите Urus има и много жени, както и че повечето клиенти плащат зо голяма част от допълнителните опци При базова цена на всъдехода от 200 000 долара купувачите добавят допълнително оборудване за 40 000 и повече долара.

В Lamborghini планират да произведат 5000 автомобила през 2018 г., като над 1000 от тях ще бъдат Urus. В края на 2019 г. компанията трябва да достигне нива от 8000 едници, след което увеличаването на производството ще бъде спряно, за да може да се запази ексклузивността на марката.

Освен Urus много добре на пазарите се справя и Huracan, който е все по-популярен на пазарите в Европа – Германия, Великобритания и родната Италия. Това донякъде се дължи и на увеличението на броя на хората, забогатели от операции с криптовалути. Според Доменикали, именно инвеститорите, обичащи риска, имат много общо с типичните за Lamborghini клиенти.

Снимка: Lamborghini



 

Тагове: lamborghini urus
0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ха ( преди 6 години )
    До до KLASIKAПърво РФ изнася 50% суровини,второ внася 3 пъти по малко стоки от нас на глава. Трето БГ внася 80% от храната си.Износът ни е медна тел и зърно.
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ха ха ха ( преди 6 години )
    Ти да си чул за западни телевизор, смартфон?Никъде на изток няма такава мизерия като в предградията на западните столици.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Русия е богата на ресурси обаче извън големите градове е точно бананова република. Всичко се краде от олигарсите и няма инвестиции не само в магистрали ами и във всичко останало. Супер изостанали в технологично отношение ама иначе имат модерни оръчжия. Някой да е чул за руски телевизор, смартфон или изобщо нещо технологично освен оръжия???
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Teodor ( преди 6 години )
    Русия има точно 2000 км магистрали , докато Китай има 139 000 км , а САЩ 110 000 км.Само си правете сметката , дали руснаците имат пътица . Като се има в предвид ,че всичките им магистрали са около Москва , и малка част до Санкт Петербург.Малко инфо за Китай . През 1989 са имали точно 150 км , докато България е имала 360 км. А сега къде са ....
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Русия има 933 000 km пътища, от които 755 000 са асфалтирани. Русия има най-ниското съотношение на магистрали към територия от всички страни от Г-8 и БРИКС, което се дължи на огромната
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре, че има льохмени с пари да го купуват тоя суперкросоувър.За тия пари трябваше да е хиперкросоувър.
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    до KLASIKA ( преди 6 години )
    Бананови републики са такива, които не произвеждат а търгуват с природни ресурси.Типичен пример Русия, която по износ на глава от населението за 2017г се нарежда след България.Като 80% от износа й са суровини.България изнася продукция и в този смисъл не може да се нарече бананова република.
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    до СЕСЕСЕРЕ ( преди 6 години )
    Я погледни в Русия колко магистрали има.170 пъти по-голяма от България, с горе-долу толкова магистрали.Постоянен ръст на милионерите при постоянен спад на БВП.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Клонираните атакуват ... ;))
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    СССР ( преди 6 години )
    БМВ ще правят най-големият си джип,който ще разчита на пазарите на Америка, Китай и Русия(в тоя сайт беше новината).И там ли пътища няма?Там дето нямат пътища нямат и пари за Ламборджината.