IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият камион на Tesla достави първата си пратка

Над 400 километра за 4 часа и 5 минути: не е лошо, нали?

Електрическият камион на Tesla достави първата си пратка

Електрическият влекач на Tesla – Semi, реализира първия си курс с товар, а събитието беше отбелязано от главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск. Той публикува снимка в Twitter, на която се виждат два влекача с прицепи, натоварени с батерии, току-що произведени в Гигафабриката на Tesla и предназначени за завода на компанията във Фримонт, Калифорния.

Първи курс за електрическия камион на Tesla

Става въпрос за маршрут с дължина над 400 километра, който е бил покрит за 4 часа и 5 минути, което е постижение, съизмеримо с тези на класическите превозвачи. Ако се окаже, че пробегът на Semi с едно зареждане е към 900 километра, това означава, че този тестов курс не е бил толкова тежко изпитание и скоро трябва да очакваме опит на по-дълго разстояние.

Мъск обаче не уточнява в текста си под снимката дали някой от двата камиона е използвал автопилот при изпълнението на курса.

Базовата цена на Semi е 150 000 долара за версията с пробег 500 километра с едно зареждане и 180 000 долара за тази, покриваща 900 километра. Резервацията на поръчка е 20 000 долара на камион, а очакваната цена на камионите от първата производствена серия, кръстена Founders Series, е 200 000 долара. Отскоро поръчки за Semi могат да правят и компании извън Щатите.

Снимка: Twitter

Тагове: tesla tesla semi
0 от 500