IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Porsche се присмя на Tesla

Model S е способен на 0-100 км/ч за под 3 секунди, но не повече от два пъти, казва Щефан Векбах

Шеф на Porsche се присмя на Tesla

Tesla Model S е далеч от спортен автомобил, намекна шефът на Porsche по електрическото задвижване Щефан Векбах. Във връзка с твърдението на американците, че флагманът им е способен да ускорява от 0 до 100 км/ч са по-малко от три секунди, Векбах отсече, че това е възможно "само два пъти - третият път ще стане засечка". Докато Mission E, очакваният нов електромобил на Porsche, ще е способен "да повтаря постиженията си" и да поддържа "върхова скорост за дълги периоди".

Шеф на Porsche се присмя на Tesla
Щефан Векбах

Векбах не уточни какво точно има предвид, макар според някои анализатори да става дума за защита в софтуера на Tesla, която не позволява претоварване на електромоторите и батериите.

Бъдещото Mission E, което според някои източници може да се появи още към края на тази година, ще се управлява като истинско Porsche, обеща Векбах. То обаче няма да бъде снабдявано с фалшиви ауспуси или със звуков синтезатор, който да създава звук от двигател в купето. Ще има някои системи за подпомагане на шофьора, но не и пълен автопилот. "След проучване сред клиентите заключихме, че шофьорите на Porsche искат именно да шофират", обясни шефът по електромобилите. Mission E обаче ще има система, която да може сама да придвижва колата в задръствания.

Шеф на Porsche се присмя на Tesla
На външен вид серийният електромобил на Porsche ще е доста близък до концепта Mission E

Девизът на германците за този автомобил е "бърз за зареждане, бърз за каране". Mission E ще има 800-волтова система за зареждане с прав ток, която дава 400 км пробег само за 20 минути.
 
Все още няма официална информация какъв ще е максималният пробег, нито каква ще е цената.
 

Тагове: model s mission e
0 от 500