IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Московските бакшиши ще учат английски

Акцията е заради световното по футбол това лято

Московските бакшиши ще учат английски

През декември миналата година кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че таксиметровите шофьори в руската столица трябва бързо да научат някои основни фрази на английски, за да могат да обслужват по-добре туристите на предстоящото световно първенство по футбол през лятото.

Московските бакшиши ще учат английски

Градските власти потвърдиха, че специални разрешителни за работа в дните на мондиала ще получат около 5000 таксиметрови шофьори, като всеки един от тях трябва да има поне базови познания по английски, а както обясни Собянин да знаят поне прости фрази, с които да си общуват с футболните фенове от цял свят.

Затова и сега спешно започват курсове на таксиметровите шофьори, като средно всеки един от тях ще трябва да посвети около 8 часа на английския, за да е готов за световното.

От канцеларията на Собянин обявиха, че кметството е готово да финансира въпросните курсове, които се очаква да струват 30 милиона рубли или малко над 420 000 евро.

Сега вече тече акредитирането на въпросните 5000 таксиметрови шофьори, като кандидатите не трябва да имат неплатени глоби, колите им трябва да са обозначени като такси според държавните изисквания и в купето да има табелка с информация за водача и тарифите за превоз.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мухаха, на 300 милиона, 10% са 30 милиона...добре че само толкова имат паспорти. П.С. Между другото тази руска пасмина (10%), по простотия ги бият само румънците
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Dogi, защо тогава, в България, Турция, Гърция,Кипър а и в много други държави, научиха Руски език.Скандинавските страни,Бившите Републики, много са!Само Украинците, се правят на на Пан Полски!!!!!
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Руснаците са една от нациите,които са скарани с чуждите езици!99 процента не знаят чужд език,а като го говорят акцента им е толкова ужасен,че нищо не им се разбира.Голяма част от руснаците по този начин нямат никаква представа за модерният свят,тъй като само 10 процента от тях имат задграничен паспорт,което спасява режима ..засега!
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер.Не като в Банско.Лятото с овцете,зимата такси.