IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari показа новата си суперкола на видео

Премиерата на купето Ferrari 488 Special Series ще е в началото на март

Ferrari показа новата си суперкола на видео

Компанията Ferrari показа видео със своята нова суперкола – хардкор-версия на модела 488 GTB. Клипът, на който се вижда дизайнът на купето, бе публикуван в официалната страница на италианския производител във Facebook.

Ferrari показа новата си суперкола на видео

Суперколата Ferrari 488 Special Series ще бъде оборудвана със съществено модернизиран 3,9-литров V8 двигател, създаден на базата на мотора на състезателната версия на модела 488, която участва в сериите Ferrari Challenge. Агрегатът има увеличени турбини и развива над 700 к.с. Така това ще бъде най-мощната кола в историята на марката, оборудвана с 8-цилиндров мотор.

Предполага се, че заради намаляване на теглото в конструкцията на суперколата са използвани композитни материали. От карбон са направени капакът, таванът, броните, задният спойлер, както и част от елементите от интериора, в това число и предният панел.

Освен това суперколата ще получи по-тънки стъкла и олекотени карбоново-керамични спирачни механизми. За новата версия на 488 ще се използват и специални елементи по каросерията, благодарение на които аеродинамичните показатели на купето ще се подобрят с 20%.



Снимка и видео: Facebook

Тагове: ferrari 488 special series
0 от 500