IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дубай пуска обществен транспорт на бъдещето

Безпилотните капсули побират 10 пътници и се движат с 20 км/ч

Дубай пуска обществен транспорт на бъдещето

Управлението за пътищата и транспорта на Дубай (RTA) показа по време на провеждащата се в момента Шеста световна правителствена среща работещи прототипи на безпилотен обществен транспорт на бъдещето. Това са автономни капсули, произведени от компания NEXT Future Transportation Inc, които работят с електрическа тяга, съобщи в. "Гълф Нюз".

Дубай пуска обществен транспорт на бъдещето

Според информацията, която RTA разпространи, тези капсули са предназначени за пътуване на къси и средни разстояния по специални ленти. При това те могат много бързо да се свързват и разделят, в зависимост от конкретните изисквания.

За осъществяване процесите на сцепляване и разединяване капсулите са оборудвани с камери и електромеханични технологии, като тези функции могат да бъдат активирани по време на шофиране. Този процес е ясно показан във видеоклипа на разработчика на капсули, публикуван в YouTube.

Дубай пуска обществен транспорт на бъдещето - безпилотни капсули

Капсулата е дълга 2,87 метра, широка е  2,24 м, височината й е  2,82 м, тежи около 1500 кг и може да побере 10 пътници. Акумулаторната батерия поддържа 3 ч. работа и се зарежда за 6 ч. Средната скорост на превозното средство е 20 км /ч.



Този обществен транспорт на бъдещето има три системи за защита. Основната се състои от 3D камери, резервната разчита на обикновени, а последната се управлява ръчно от оператор, посочва разработчикът. на капсулите.

0 от 500