IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce потвърди, че ще използва името Cullinan

Първият SUV на британците ще дебютира тази година

Rolls-Royce потвърди, че ще използва името Cullinan

Чакането за първия SUV на Rolls-Royce е „почти към края си”, оповести компанията и потвърди, че моделът, който британците упорито отказват да наричат SUV, ще се казва Cullinan.

Rolls-Royce потвърди, че ще използва името Cullinan

Съвсем доскоро от Rolls-Royce обясниха, че това е само „работно име” на проекта, но по всичко изглежда, че то ще остане и за постоянно.

Моделът е кръстен на диаманта със същото име, открит в Южна Африка през януари 1905 и станал световноизвестен като „най-големия необработен диамант”, като теглото му е 3106,75 карата. Диамантът е кръстен на шефа на мината където е бил открит – Томас Кълинан.

Преди официалната премиера на Culinan, автомобилът ще бъде представен на най-лоялните клиенти на Rolls-Royce на няколко закрити за външни хора сбирки. Най-вероятно световното представяне на модела ще е през лятото, според Automotive News.

Rolls-Royce потвърди, че ще използва името Cullinan

Предполага се, че SUV моделът ще получи същия 6,75-литров V12 двигател, който задвижва и Phantom VIII и ще има амбицията да е най-луксозният автомобил в своя сегмент. Все още няма данни за това как ще се определя цената на Cullinan, но като се има предвид, че споменатият Phantom стартира от 450 000 долара в Щатите, то няма съмнение, че новият модел на Rolls-Royce с лекота ще вземе приза за най-скъп сериен автомобил.

Тагове: rolls-royce suv cullinan
0 от 500