IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW записа най-успешния януари в историята си

Концернът продаде близо 170 000 нови коли за първия месец на годината

BMW записа най-успешния януари в историята си

Най-успешният производител на премиум автомобили през последните 7 години - BMW Group, стартира отлично новата 2018 г. Концернът записа най-успешният месец януари в историята си, след като успя да продаде 169 538 автомобила от марките BMW, MINI и Rolls-Royce. Това е ръст от 3,8% в сравнение със същия месец на 2017 г.

BMW записа най-успешния януари в историята си

“Осъществяваме най-мащабната моделна офанзива в историята на компанията и предложенията ни ще продължат да се увеличават в рамките на годината, като това ще се отразява на търговските ни резултати,” коментира Питър Нота, член на Борда на директорите на BMW AG, отговарящ за Продажби и марката BMW.

Топ-мениджърът  допълни, че доставките до крайни клиенти на BMW 5-Series (версия седан) са увеличени с цели 40%. Двойно са скочили и продажбите на новото BMW 6-Series Gran Turismo. В концерна са убедени, че със стъпването на пазара на BMW X2, както и с увеличаване на предлаганите модификации на новото BMW X3, ще бъде записана нова рекордна година.

Баварците имат амбиции и при електромобилите и хибридите, където целта е постигането на 140 000 продажби за 2018 г.  За януари ръстът на тези автомобили е 36,7%, след като през този месец 7155 клиенти от цял свят са получили своите нови коли. От тях около 25% са продадени в Скандинавия, а други 11% - във Великобритания и Ирландия.

Снимка: BMW

Тагове: bmw group
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То по добре без този дебел грозен *** на БМВ, дето като е в тебе трябва да го носиш в куфар. Абсолютна кретения, смартфон приложението е много по практично и удобно решение.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Ne niamam go? tova e opcia rezervirana samo za X4.Niamam i displey key za6toto pri X3 ne moje6 da go izpolzva6 za parkirane kakto pri 5 ta seria.Ostanalite funkcii koito ima dyspley key se pripokrivat ot aplikaciata za smarphone a i na vsi4koto otgore e ogromen
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    бмв 435 в крайна сметка спорт активити кей имаш ли като опция в новото х4 се предлага би трябвало и при теб да има
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Нощес дебютира и новата Х4, тази година в края новата Х5 и Х7 и 2019 Х7, БМВ имат най-бързата платформа за доставка на нови коли: 2 месеца след поръчка, поне с месец напред пред мерцедес и ауди и 2018 или най-късно 2019 нещата пак ще си дойдат на мястото.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А тесла колко продадоха??
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имам и от двете марки и ще се изкажа.Бенц бяха номер едно в един дълъг период до 90-те години когато бяха еталон за класа и здравина.Следващите години доста забавиха нещата и се излагаха доста с едни стари архаични интериори,ръждиви купета и като цяло изостанаха от бмв през тези години особено в тт данните и динамиката.в последните 5 години,откак извадиха новите модели определено си върнаха първото място и то с разлика. в момента бенц е с много пред всякаква конглокенция ,но БМВ са на прав път.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    Пак провери!!! Мерцедес изпревари БМВ по продажби в премиум сегмента през 2017г. за първи път от... 10,а не от 7 години. През последното цяло десетилетие, БМВ бяха безапелационно с най-високи продажби. През 2017г., благодарение на почти пълната подмяна на моделната гама и новия дизайнерски език на Мерц, вдигнаха продажбите. Но... преднината пред БМВ е нищожна, а освен това предстои почти пълна смяна на моделите на БМВ през следващите две години. През 2017 нови бяха само 7 и 5 серия.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До Първия ( преди 6 години )
    Така като гледам освен да се хвалиш с екстрите, които си поръчал, друго няма в тест драйва ти. И как му разбра надеждността от 1000 км? Тези екстри дето си ги поръчал имат две цели - да ти изпразнят джоба и да се развалят. Ха-Ха!
  • #2
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Merc ( преди 6 години )
    "Най-успешният производител на премиум автомобили през последните 7 години - BMW Group..." май само от автокомедията още не са разбрали, че Мерцедес Бенц е най-успешната премиум марка за всички времена, както и за 2017г в частност.
  • #1
    8 rate up comment 19 rate down comment
    BMW435ccX3G01 ( преди 6 години )
    Kakvo savpadenie.Toku 6to vi napisah 1 va 4ast an tst draiva na novoto mi X3G01.Moje ve4e da go pro4etete i da izplaknete o4i.Ennjoy