IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota за първи път показа новата си спортна кола

Още не е сигурно, че моделът ще получи името Supra

Toyota за първи път показа новата си спортна кола

Японският производител Toyota публикува първо официално изображение на новия си спортен модел. Неговото име не се съобщава - на тийзъра единствено се казва, че това ще бъде "завръщането на една легенда".

Toyota за първи път показа новата си спортна кола

По всичко личи, че става дума за новото поколение на Toyota Supra, за чиято разработка се говори вече 5 години. Световната премиера на автомобила ще се състои по време на автосалона в Женева през март, но не е ясно дали там ще видим серийния модел или концепция.

Известно е, че японците разработват новата Supra с компанията BMW, която ще пусне собствен модел под името Z5. Двете спортни коли ще бъдат построени на една пратфома, но ще се различават по дизайн, настройки на шасито и двигатели. Вероятно Supra ще получи хибридна модификация с бензинов турбомотор, система за задвижване на четирите колела и роботизирана скоросна кутия.

Работата по двата автомобила, които ще се произвеждат в завода на компанията Magna в Австрия, е стартирала още през 2013 г. Освен направата на спортни коли сътрудничеството вежду Toyota и BMW предвижда още разработка на водородни агрегати, леки композитни материали и нов вид акумулатори.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota supra
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Острия" да върви да се забие някъде.
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    И да обяснявате, и да не обяснявате, излишно е да се надявате, че чрез писане на идиотщини ще убедите човек, който малко от малко е карал съвременни, нови автомобили, че Тойота произвежда нещо повече или нещо по-различно от ширпотреба на достъпни за масите цени. И така изглеждат, и така са изработени и това СА. Дори премиум марката им Лексъс, не може вече 30 години да се утвърди пред немските премиуми. Не се излагайте!!! А на снимката горе... аз кола не виждам! Виждам... една етажерка!
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота си е Тойота, красиви купета,расови спортни автомобили. Този път и бмв ще спечели от този съюз та да видят и те спортна кола, а не седани с по-силни мотори.А и водородни автомобили могат копират от Тойота.
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Тъп си ( преди 6 години )
    Този от виртуалната реалност пак мисли,4е като си пише каквото иска и като си гласува както иска и всички мислят като него.Аз пък пиша,че ти си едно много просто момче,което целта на живота му е да мрази японските коли и да спами под статии за тях. Без да коментирам,че по цял ден си пред компютъра и само спамиш.Не е проблем,че си ***, проблемът е,когато *** човек е нетолерантен и упорит като теб. Така няма как да не влизаш в конфронтации.
  • #3
    36 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До тук е загатнат силуета на дъската за гладене
  • #2
    17 rate up comment 36 rate down comment
    реалист ( преди 6 години )
    Бате стига с зима наркотици,че гледай какви глупости пишеш...
  • #1
    37 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре, че е БМВ и тия да видят спортен автомобил.