fallback

Lada Vesta и Lada Xray получават японски мотор и вариатор

В АвтоВАЗ решиха да оборудват своите коли с двигател на Nissan и трансмисия на Jatco

Най-големият руски автомобилен производител - АвтоВАЗ, е взел решение да не поставя на своите модели Vesta и Xray класическа автоматична скоростна кутия, а да използва вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, съобщава изданието Droom.В компанията вече работят по адаптирането на агрегата JF011E/015 към двата автомобила. Същата тази вариаторна трансмисия се предлага на редица модели  на компаниите Renault, Mitsubishi, Citroen, Nissan, Suzuki.При Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров двигател Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще замени 1,8-литровия руски двигател, достъпен досега за седана. Същият мотор ще се поставя и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.В АвтоВАЗ омбисляха да поставят на двата модела автоматична трансмисия собствена разработка, но в крайна сметка се отказаха, тъй като разходите за това са доста големи. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и съответно ще струва по-малкоСнимка: Droom

Тагове: jatco lada vesta xray
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каква Лада, Рено Русия, няма вече руски коли :(
  • #5
    Факт! ( преди 6 години )
    Технологично и Лада изпревариха фауВе!Това е колелото на живота!
  • #4
    Никола ( преди 6 години )
    Кой , кой Ситроен е с вариатор , че не се сещам ? PSA ползват няколко вида роботи или класически АТ кутии !
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    В АвтоВАЗ решиха Решиха шефовете от Рено.Или както казваше бай Тошо: - Решава тоя който има пари.Щом нямаш пари какво ще решаваш ти бе?
  • #2
    вин ( преди 6 години )
    Всичко ясно, само кой Ситроен е с вариатор не знам?Ползват автоматици Айсин, преди имаха някави техни и роботизирани механични, не съм чул за вариатор.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мъдро решение, вариаторите се справят доста адекватно в последните години и са на по-ниска цена.
fallback
Последни